CVV Zwervers vanaf 20022 – 2023 na ruim 90 jaar van zondag naar zaterdag

De leegloop op de zondag is nog niet gestopt. Het horizontaal overstappen van zondag naar zaterdag het ertoe geleid dat ook CVV Zwervers naar de zaterdag gaat. Op de website van de club staat daarover het navolgende te lezen:

CVV Zwervers stapt over naar de zaterdag

Meer dan 90 jaar speelde ons vlaggenschip op zondag haar wedstrijden. Maar in het seizoen 2022-2023 zal de club de overstap maken naar de zaterdag.

De afgelopen jaren is het zondagvoetbal in het district West2 steeds verder uitgehold. Steeds meer clubs stapten over naar de zaterdagcompetitie. Een maatschappelijke tendens die niet is te stoppen. Het gevolg is dat de overgebleven zondagclubs steeds meer teams in de competitie krijgen uit een andere district. Komend seizoen hebben we weer 5 teams uit Brabant in de competitie.Leuke ploegen maar wel langere reistijden, hogere kosten en steeds minder derby’s als gevolg. We zitten soms langer in de bus dan dat we op het veld staan.

Samen met een aantal andere verenigingen heeft CVV Zwervers de afgelopen jaren veel gesprekken gevoerd met de KNVB en een vurig pleidooi gehouden om de overstap naar de zaterdag aantrekkelijker te maken. Veel zondagclubs hadden al eerder de overstap naar de zaterdag willen maken maar de regel dat bij een wisseling van speeldag het team in de laagste klasse moest beginnen weerhield veel clubs ervan.

Mede vanwege het feit dat de zondagcompetitie in West2 snel leegloopt en vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen heeft de KNVB besloten dat teams vanaf het seizoen 2022-2023 horizontaal kunnen overstappen van speeldag. Afgelopen seizoen waren er nog maar 70 standaardelftallen actief op de zondag terwijl er 224 standaardteams op zaterdag spelen.

We hebben dan ook besloten om de overstap te gaan maken met zowel het eerste als het tweede elftal. Komend seizoen zal dus het laatste seizoen zijn dat beide elftallen op zondag hun competitiewedstrijden spelen.

Recreatief zal er nog wel op zondag worden gevoetbald. Komend seizoen spelen er vier recreatieve senioren teams op zondag en negen op zaterdag. Daarnaast is er een O23 team dat op divisieniveau gaat spelen.

Het komend seizoen zullen we gebruiken om alle voorbereidingen te treffen om de overstap voor iedereen goed te laten verlopen.
Daarnaast gaan we in overleg met de KNVB om te onderzoeken of er jeugdcompetities tot en met JO11 en MO11 ook op zondag aangeboden kunnen worden. Hierdoor kan de zaterdag als speeldag worden ontlast en houden we sportieve dynamiek op zondag.

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief