Interview met volgend jaar aftredend voorzitter Robbert Dingshoff van Quick Steps

“We kijken uit naar het 1e I.M. Bing Kappenburg toernooi in augustus, maar het voelt tegelijkertijd ook nog steeds heel erg dubbel.”

In maart hebben wij met elkaar gesproken in Sporttribune en hoe gaat het nu met Quick Steps?

Met de club gaat het nu goed. In april bereikte ons het trieste bericht dat vrijwilliger Ben Tentij was overleden en in mei onderging onze trouwe supporter Dirk Kragt een operatie, maar gelukkig is deze goed gegaan. De selectie heeft daarna op eigen initiatief Dirk een hart onder de riem gestoken en dat was echt super mooi. Onze belangrijke vrijwilliger Jaap Pronk onderging een zware operatie. Ook hij maakt het naar omstandigheden goed. Daarnaast hebben er ook een aantal andere hele leuke activiteiten plaatsgevonden, zoals het Oranjefestival en onze traditionele Quick Steps familiedag.

Zijn jullie al druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen?

De technische staf heeft het voorbereidingsprogramma rond en daar staat het I.M. Bing Kappenburg toernooi bij. We kijken uit naar het 1e I.M. Bing Kappenburg toernooi in augustus, maar het voelt tegelijkertijd ook nog steeds heel erg dubbel.

De jeugdcommissie is druk bezig met teamindelingen en indeling van de trainers en als bestuur zijn wij bezig met de nieuwe begrotingen.

Als laatste – en vaak wordt dat vergeten of ondergewaardeerd – is onze grootste vrijwilliger André Bellekom echt non-stop weer in de weer om alles te regelen/organiseren op ons terrein en daaromheen. Of het nu gaat om kleding bestellen, contacten met gemeente of contracten doornemen om te kijken of wij het beter of slimmer kunnen doen. Hij is echt fantastisch. Dit is echt nog geen één procent van wat André allemaal voor de club doet. Hij is en blijft voor ons echt van onschatbare waarde.

Hoe is Quick Steps door de overschrijvingsperiode heen gekomen?

De ZaMi commissie en technische staf hebben niet stilgezeten en uit mijn hoofd zijn er zes spelers bijgekomen en zijn er drie vertrokken en twee gestopt. De spelersgroep heeft een aantal weken geleden een spontane ‘afscheidswedstrijd’ georganiseerd tegen Duindorp en daarna werden de vertrekkende spelers nog even in het zonnetje gezet door bestuursleden Bob, Demis en Raymond.  

In ons interview sprak je ook over een nieuw bestuur en kan je daar al iets over zeggen?

In januari hebben wij een aantal leden uitgenodigd om met elkaar te kijken hoe we de invulling kunnen doen na het seizoen van 2022/2023. Na een aantal bijeenkomsten kan ik mededelen dat wij bijna een geheel nieuw Dagelijks Bestuur gaan hebben vanaf het seizoen 2022/2023.

In de aankomende algemeen ledenvergadering, die ergens in september gaat plaatsvinden, gaan wij de volgende leden voordragen als kandidaat (dagelijks) bestuursleden: Pim van Swaal, Marcel Seffelaar, Rowan van der Vegt, Martijn de Zwart en Marco Planken. Deze kandidaten zijn ontzettend energiek en hebben er zin in. Zoals het er nu uitziet blijft ook Demis Donders (DB), Raymond Oppers (DB), Bob Langerak, Ronald Batist, Henk Naipal en Angelique van Oostrom aan. Iedereen heeft er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen.

Deze vijf kandidaten gaan aankomend seizoen meelopen met de intentie om het daarna over te nemen.

Jij noemde het 1e I.M. Bing Kappenburg toernooi dat eraan gaat komen, hoe staat het daarmee?

Op dinsdag 24 augustus, donderdag 26 augustus en zaterdag 28 augustus vindt dit plaats aan de Nijkerklaan en wij hebben echt een heel leuk en goed deelnemersveld. Bij deze eerste editie zullen de volgende clubs aanwezig zijn met het 1e én 2e elftal:: s.v. Loosduinen, s.v. Erasmus, HVV Ras en Quick Steps. Daarnaast gaan we in gesprek met de familie Kappenburg om te vragen of zij hierin een rol willen spelen.

Wij zoeken nog wel een fotograaf, dus mocht je dit lezen en hierbij ons willen helpen, dan horen wij dat graag.

Als laatste wil ik wel alle credits en complimenten geven aan onze hoofdtrainer Eki en onze ZaMi commissie met in het bijzonder Tony Roerade voor het initiatief en organisatie van het toernooi. Je wilt het als vereniging goed doen en naast Eki en Tony helpen heel veel (bestuurs)leden mee en dat is erg fijn, want Erevoorzitter Bing verdient dit.

Wij zullen en blijven aan onze belofte vasthouden:

de Quick Steps familie gaat jou nooit vergeten! Forever Quick Steps, Forever Erevoorzitter Bing Kappenburg.  

Tot slot, ga je nog iets anders doen na je voorzitterschap?

In onze gesprekken met de nieuwe bestuursleden hebben wij aangegeven dat wij in een bepaalde commissie zitting gaan nemen. Ik denk zelf dat dit een adviserende rol zal gaan worden samen met de overige aftredende bestuursleden Arlette Holt en Roy Vijverberg. Moet ook wel eerlijk bekennen dat het dan na vijf jaar lekker is om even niets te doen.

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief