GDA winnaar IM Jan Pronk toernooi

Zaterdag stond de tweede wedstrijddag van het I.M.Jan Pronk toernooi op het programma. Vooraf had de loting uitgemaakt dat GDA en Quintus elkaars tegenstander zouden zijn. Toevalligerwijs wonnen beide clubs hun eerste wedstrijd met 1-3 en ook de genomen penalty reeks eindigde bij beiden in een 2-4 overwinning zodat er vooraf een gelijke stand was. In deze wedstrijd zou dus de beslissing vallen wie zich toernooiwinnaar mag noemen. GDA en Quintus begonnen gelijk goed aan het duel maar tot veel kansen leidde dat tot de eerste drinkpauze niet. Halve kansen waren er voor Sammy Koopman en Noa Schoenmaker die in kansrijke positie de bal nog breed legde.

De trainers Paats en hadden de beschikking over 21 spelers en de tweede helft kwamen er bij GDA negen wissels in het veld. De tweede helft kenmerkte zich door de vele doelkansen waaruit Quintus met 0-1 de leiding nam door een doelpunt van Dean vd Stap. Niet lang hebben de Heulenaren van de voorsprong kunnen genieten want binnen twee minuten waarin de doelman van Quintus een paar goede reddingen had tikte Jeroen Mantel toch de 1-1 binnen. GDA nam aanvallend het heft in handen en twee keer Jeroen mantel en Michael van der Zwam zette de Loosduiners op een comfortabele 4-1 voorsprong. De mooiste treffer van de wedstrijd kwam op naam van Tim vd Meer van Quintus die een vrije trap met links in de uiterste rechter kruising legde, en daarmee de eindstand van 4-2 op het scorebord zette.

GDA voegde dus drie punten aan het totaal van vier toe en werd uiteindelijk met zeven punten winnaar van het I.M. Jan Pronk toernooi.