Scheveningen wint van Quick met 1-0 en eindigt als tweede op IM Cees IJspelder toernooi

Op het I.M. Cees IJspeler toernooi, op het complex van DUNO, speelden zaterdag Scheveningen tegen Quick. Een finale waardige wedstrijd, maar dat was het niet. In een ietwat gezapige wedstrijd, mede door de vele wissels  na rust, trok Scheveningen uiteindelijk, terecht, aan langste eind (1-0). Tim Peeters was de matchwinnaar.

De fase van aftasten tussen de 2e en 3e divisionist duur de vrij lang. Echte kansen bleven (lang) uit en veel ging er in de beginfase mis qua passing. Scheveningen was de eerste die zich steeds knap onder de Quick aanval uit voetbalde. Niet in de minste plaats door het voortduren vrijlopen van de kersverse aanwinst Lex Immers. Stond vaak op de juiste plek en zorgde dat de snelheid in de aanval bleef. Na een half uur ging Scheveningen meer druk op de verdediging van Quick zetten. Dat leidde tot kansen van Tim Peters (teenlengte tekort), na een pracht voorzet van, handenbinder, Freek van Eijk. Hijzelf miste een voorzet op een haar na. En nog een minuut later kopte Lex Immers, uit een vrije trap, net naast, maar een hoekschop restte nog. Die bracht niets op. Na nog twee (halve ) kansjes van Scheveningen kon Quick iets terug doen. Een vrij trap op pakweg 18 meter werd, via de muur, naast geschoten en ook die corner leverde niets op.

Peters

Na de thee, aanvankelijk weinig wissels ( bij Scheveningen alleen Björn Benard voor Sven  van der Maaten, red.). Scheveningen nam wederom het heft in handen en na 10 minuten maakte Tim Peter koppend 1-0, na één van de mooiste aanvallen. Daarna veel wissels over en weer dat het spel niet echt ten goede kwam. Twintig minuten voor tijd moet de overijverige Freek van Eijk 2-0 maken. Hij kwam oog in oog met Quick doelman Jari Puister, maar hij schoot naast. Quick was niet meer bij machte om er een slotoffensief uit te persen, zodat Scheveningen vrij eenvoudig overeind bleef.

De winst bleek niet genoeg voor de eerste plaats. Die ging naar DHC  die eerste werd op doelsaldo. De prijzen werden uitgereikt door Aad de Mos.

Redactie: Nico Mos