Terugblik Tweede Divisie (Jack’s League). Scheveningen pakt tweede zege op rij

In de Tweede Divisie, oftewel Jack’s League, begon Scheveningen vorig weekeinde met een overwinning. Op bezoek bij HHC Hardenberg werd nipt met 0-1 gewonnen. Zaterdagmiddag stond het thuisduel met Spakenburg op het programma. De tegenstander van Scheveningen speelde vorige week zaterdag op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Jong FC Volendam.

De wedstrijd tussen Scheveningen en Spakenburg stond onder leiding van arbiter Pérez. De wedstrijdbal werd gesponsord door Dutch Tender Service. Om 14.30 uur werd er op Houtrust afgetrapt.

Aan één helft genoeg

Dat de wedstrijd in de eerste helft al beslist was, had niemand vooraf kunnen voorspellen. Na 45 minuten stond er een 2-1 stand op het bord, in de tweede helft werd er niet meer gescoord. Na twintig minuten pakte Scheveningen, met Lex Immers in de basis, de voorsprong: 1-0. Freek van Eijk trok aan de rechterkant naar binnen en schoot de bal binnen in de verre hoek. Nog geen twee minuten later stond het alweer gelijk. Na zwak verdedigen kwam de bal voor de voeten van Floris van der Linden, die simpel binnen kon tikken: 1-1. Ruim tien minuten voor rust was daar toch weer de voorsprong voor de thuisploeg. Tim Peters won een belangrijk duel op het middenveld. Een afgeslagen bal kwam bij Tyrone Owusu terecht, die de bal op links bij Freek van Eijk wist te krijgen. Van Eijk bediende daarna Owusu die de doelman van Spakenburg kansloos liet: 2-1.

Wissels

In de tweede helft werd niet meer gescoord. Mitchell de Vlugt en Michael de Niet vervingen rond de 60e minuut Robert van Koesveld en Donovan de Groot. Een minuut of twintig voor tijd leek Scheveningen via Freek van Eijk op 3-1 te komen, maar zijn inzet verdween naast het doel van Spakenburg. Tien minuten voor tijd wisselde trainer John Blok voor de laatste maal. Rowdy van der Putten verving Freek van Eijk.

Tweede zege op rij

Na zes (!) minuten blessuretijd floot arbiter Pérez voor de laatste maal op zijn fluitje en de drie punten voor Scheveningen waren een feit. Na de 0-1 overwinning vorige week op HHC Hardenberg en de 2-1 zaterdagmiddag op Spakenburg, brengt dat Scheveningen op twee gespeeld zes punten. Samen met Rijnsburgse Boys, VV Katwijk, SV TEC en Koninklijke HFC gaat het elftal van John Blok aan kop in Jack’s League.

Volgende week

Volgende week zaterdag, 4 september, speelt Scheveningen uit tegen AFC. De Amsterdammers verloren hun eerste competitieduel en komende voor de tweede ronde pas morgen in actie. Dan speelt AFC uit tegen De Treffers.