SVV Scheveningen wint weer en blijft medekoploper

Spakenburg keert huiswaarts met een 2-1 nederlaag

Scheveningen wint weer en blijft mede koploper

Nico Mos

Anders dan in andere jaren is de start van SVV Scheveningen in dit prille seizoen uitstekend. Afgelopen zaterdag werd Spakenburg met 2-1 verlies naar huis gestuurd. En de thuisclub was nog mild, want met een beetje goede wil en als het vizier iets nauwkeuriger was geweest, had de score veel hoger uit kunnen vallen.

Scheveningen – Vorig seizoen, nog voor de corona uitbraak, speelde Scheveningen thuis 1-1 tegen Spakenburg. Deze keer liet de formatie van John Blok zien voor de volle winst te gaan. Direct werd dan ook het initiatief genomen. En de gasten uit Spakenburg vonden het wel best waardoor Scheveningen de bal mocht hebben. Toeslaan in de counter was hun motto, maar daar was aanvankelijk weinig van terug te zien, omdat Scheveningen, over het hele veld zeer scherp was. Onder de bezielende leiding op het middenveld van Lex Immers, Ricardo de Vlugt en Ruben Koorndijk werd balverlies snel onschadelijk gemaakt. Eigenlijk was het wachten op het openingsdoelpunt van de thuisclub.

Korte vreugde

Na pakweg 20 minuten was het dan inderdaad raak. Via een afgeslagen aanval op de helft van Scheveningen kreeg Ricardo de Vlugt de bal in bezit. Hij passte direct op de vrijstaande Donovan de Groot. En omdat Spakenburg met veel spelers voor de bal stond, stuurde de Groot de snelle Freek van Eijk weg. Die liet zijn bewaker zijn hielen zien en drukte met links af in de verre hoek (1-0). De vreugde was helaas van korte duur. Want direct in de tegenaanval werd een voorzet vanaf de rechterkant zwak beoordeeld door de Scheveningen defensie. Spakenburg spits Floris van der Linden zei dankje wel en via een bekeken rollertje was het al snel 1-1. Nadat Spakenburg vervolgens twee hoekschoppen over het doel kopte had Scheveningen zich rap over die snelle gelijkmaker heen gezet. Tien minuten voor rust stoomde linksback Tyrone Owuse naar voren. Hij ging een één twee aan met Tim Peters. Kreeg de bal, in de loop op maat terug, en schoot keihard binnen in de verre hoek (21) een beauty van een aanval bekroond met een heerlijk doelpunt. Dit was tevens de ruststand.

Veel wissels

Over de tweede helft kan kort gesproken worden. Spakenburg was niet bij machte de Scheveningse defensie, waarin Jari de Jong ontbrak, te slechten. Ook niet met opportunistisch pomp voetbal. De ruimte die zij achterliet kon door invaller Michael de Niet niet benut worden. Tweemaal verscheen hij vogelvrij voor de Spakenburg doelman, tweemaal weigerde hij de wedstrijd in het slot te gooien. Ook Freek van Eijk miste voor open doel, na een afgemeten voorzet van Michael de Niet, die zeer gedreven inviel. Al die wissels, zeker aan de kant van Spakenburg, maakte het de wedstrijd er niet echt beter op. Tot slot Lex Immers. Hij speelde slim, had nagenoeg nooit balverlies en zocht altijd de vrije man op. Kortom een onopvallend goede wedstrijd gespeeld. Scheveningen heeft na twee wedstrijden de volle buit binnen..