Terugblik zondag Hoofdklasse A. Flitsende start HBS. Gelijkspel RKAVV. TAC’90 (zon) en TOGB (zon) onderuit. UPDATE foto’s

Zondagmiddag 29 augustus 2021 is de zondag Hoofdklasse A van start gegaan. Dit seizoen zien we daar vier regioploegen in terug: HBS, RKAVV, TAC’90 (zon) en TOGB (zon).

HBS trof zondag als eerste VV Emmen op eigen veld. RKAVV ontving Purmersteijn. TAC’90 (zon) speelde thuis tegen VV Hoogeveen en TOGB (zon) moest op bezoek bij Be Quick 1887.

HBS

HBS opende direct met een ruime overwinning op VV Emmen: 3-0. Bij rust stond HBS met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Nathan Mbuyamba. In de tweede helft produceerde de thuisploeg daar nog twee treffers bij: 3-0. Martijn Le Conge en Tjeerd Westdijk waren verantwoordelijk voor de 2-0 en 3-0.

RKAVV

Het Leidschendamse RKAVV bleef zondagmiddag steken op een 3-3 gelijkspel tegen Purmersteijn. Uit het niets kwamen de gasten in de 24e minuut op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later kwam de thuisploeg langszij door een doelpunt van Yani Bouras. In de tweede helft pakte RKAVV in de 54e minuut een 2-1 voorsprong door een doelpunt van wederom Yani Bouras. Lang konden de Leidschendammers niet van de voorsprong genieten, want tien minuten later was het alweer 2-2. Weer tien minuten later was het wéér Yani Bouras die scoorde voor RKAVV: 3-2. Een minuut of acht voor tijd kwamen de gasten wederom langszij: 3-3.

TAC’90 (zon)

TAC’90 (zon) moest op eigen veld haar meerdere erkennen in VV Hoogeveen: 0-1. Raphael Ngendakumana was verantwoordelijk voor de enige treffer zondagmiddag.

TOGB (zon)

Het Berkelse TOGB (zon) verloor de eerste competitiewedstrijd ruim bij Be Quick 1887: 3-0.