RKAVV en Purmersteijn in evenwicht

Onder de maat

In deze op papier aantrekkelijke competitie in de Hoofdklasse, poule A, met onder andere de tegenstanders TAC’90, HBS, SJC, TOGB, Alphense Boys en VOC zal de selectie van trainer Maurizio Ceccucci de toeschouwers hopelijk vele aantrekkelijke wedstrijden voorschotelen. Vanmiddag werd snel duidelijk dat zowel spelers en supporters aan deze nieuwe start nog niet gewend zijn. Voor een handje vol supporters schotelden beide teams in de eerste 45 minuten geen Hoofdklasse waardig voetbal voor. Tempo was te laag, te veel foutieve passes.

In de eerste helft, 22e minuut, kreeg Purmersteijn net buiten het 16 meter gebied een vrije trap mee vanwege een handsbal. Luke Abelskamp ontfermde zich over deze vrije trap. Hij schoot de bal, 1e doelrijpe kans voor Purmersteijn, simpel, maar mooi, langs de opgestelde muur, die niet goed was geposteerd. Hierdoor ging de bal onhoudbaar buiten bereik van RKAVV- doelman, Mike ten Kroode.

Het duurde 9 minuten voordat RKAVV door een onbenullige handsbal van Dyllan Ahinful, de kans kreeg om via een stafschop langszij te komen. Spits Yani Bouras schoot deze 11 meter onberispelijk achter doelman Nick van Santen binnen. Ruststand 1-1. Een 1e helft onder de maat.

Verademing

De 2e helft werd een verademing voor de toeschouwers. Beide trainers zullen hun spelers, tijdens de rust, de nodige instructies hebben gegeven.

Het tempo lag aanzienlijk hoger, voor iedere meter werd geknokt. In de 53e minuut was het spits Yani Bouras die de 2-1 op he scorebord liet noteren. Dit na voortreffelijk voorbereiden werk van Justin van Rijswijk, die op links de meters maakte en vervolgens de bal keurig voorgaf waarna Bouras simpel de bal kon inkoppen.

Nog geen 6 minuten later was het Ayoub Boukhari, die op volle snelheid de doelman passeerde maar helaas naast het doel uitkwam. Dit had de beslissende treffer moeten zijn. Vlak hierna maakte Yair Sidoe een overtreding die bestraft werd met een 11-meter. Deze werd foutloos ingeschoten door Mylan Polman. De strijd was weer volledig open. In deze periode van de wedstrijd liet RKAVV het ware gezicht zien, een speelwijze waar de toeschouwers voor komen. In de 72e minuut was het weer spits Bouras, de zich liet zien.

Vleugelverdediger Joey Mers verspeelde op het middenveld te makkelijk de bal waarop Bouras gretig op reageerde. Resoluut strafte hij deze fout van de verdediger af en bracht de stand op 3-2. Wie dacht dat de winst binnen was kwam bedrogen uit. In de 82e minuut RahimSebah Abdul de stand weer op gelijke hoogte.

Een diepte inzet werd door de verdediging en doelman verkeerd beoordeeld. Het scorebord gaf weer een gelijke stand aan van 3-3.

RKAVV had voor het einde van de wedstrijd de wedstrijd nog naar zich toe kunnen trekken. Twee mooie kansen gingen verloren. Twee kopballen rakelings naast. De laatste 45 minuten van de wedstrijd is voor de komende tijd hoopvol. Aanstaand weekend de uitwedstrijd tegen Emmen. De spelers hebben zeker uw steun in deze uitwedstrijd nodig.