Terugblik Tweede Divisie (Jack’s League). Scheveningen onderuit tegen AFC

SVV Scheveningen won de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen. Uit bij HHC Hardenberg werd met 0-1 gewonnen. Op eigen veld was Scheveningen met 2-1 te sterk voor Spakenburg. Zaterdagmiddag speelde het elftal van trainer John Blok uit bij AFC. Er werd met 2-0 verloren.

Scheveningen legde zaterdagmiddag in Amsterdam een matige partij op de mat. In de 23e minuut kwam Scheveningen op een 1-0 achterstand. Ex-prof Thomas Verhaar schoot een vrije trap via de paal binnen. Al na een half uur spelen paste Blok zijn eerste wissel toe. Crescendo van Berkel kwam in het veld voor Jari de Jong. Een minuut of zeven voor rust leek Scheveningen op gelijke hoogte komen via Mitchell de Vlugt. Zijn inzet werd gekeerd door de Amsterdamse doelman, waardoor beide ploegen met een 1-0 stand de rust in gingen.

Na de thee bleef Donovan de Groot achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Michael de Niet. In de tweede helft gebeurde vrij weinig. Blok wisselde tien minuten voor tijd nog driemaal. Scheveningen probeerde in deze fase nog de gelijkmaker te forceren, maar AFC liep uit naar een 2-0 overwinning door een doelpunt van Matthijs Jesse in de 90e minuut.

Scheveningen zakt naar een zesde positie op de ranglijst. Na drie wedstrijden staat de ploeg van John Blok op zes punten. Volgende week zaterdag, 11 september, ontvangt Scheveningen op Houtrust Jong Sparta Rotterdam.