Terugblik zaterdag Hoofdklasse A. FC ‘s-Gravenzande speelt gelijk tegen Achilles’29

FC ’s-Gravenzande begon vorige week zaterdag de competitie met een 2-3 nederlaag tegen VV Capelle. Zaterdag 4 september stond de uitwedstrijd tegen Achilles’29 op het programma. Ook deze wedstrijd werd niet gewonnen. FC ’s-Gravenzande pakte wel het eerste punt: 1-1.

Na twee minuten spelen dacht ’s-Gravenzande via Daan van Unen al op voorsprong te komen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. ’s-Gravenzande kwam sterk uit de startblokken. Yuri Westhoff was dichtbij de openingstreffer, maar hij vond de doelman van Achilles’29 op zijn pad. Na een krap half uur spelen waren de gasten wederom dichtbij een doelpunt. Ditmaal zag Sander Koeleman zijn vrije trap gekeerd door de doelman. In de 38e minuut moest Kilian Berkhout het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Patrick Triep. Beide ploegen gingen met een brilstand aan de thee.

Ook in de tweede helft was ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Na een minuut of vijf kreeg Frank Broos een grote kans op een doelpunt. Maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald. In de 65e minuut was daar dan wel eindelijk het doelpunt voor ’s-Gravenzande. Daan van Unen was trefzeker: 0-1. Binnen vijf minuten was het bijna 0-2, maar het schot van Patrick Triep werd wederom gepakt door de sterk keepende doelman van Achilles’29. Tien minuten voor tijd stichtte de thuisploeg eigenlijk pas voor het eerst echt gevaar. Een goede redding van doelman Jurrian Jouvenaar voorkwam de gelijkmaker. Toch kon Jouvenaar niet voorkomen dat Edmar Shanwary in de 83e minuut alsnog gelijk maakte: 1-1. In de blessuretijd was ’s-Gravenzande nog dichtbij de overwinning. Maar invaller Yordi Klepke raakte de lat.