Terugblik zondag Hoofdklasse A. Overwinningen voor RKAVV en TOGB (zon). TAC’90 (zon) pakt punt. HBS onderuit

HBS won vorige week haar eerste wedstrijd van het seizoen met 3-0 van Emmen. Zondag kwamen daar geen punten bij. Uit bij Hoogeveen werd met 2-0 verloren. Het Leidschendamse RKAVV startte de competitie vorige week met een 3-3 gelijkspel tegen Purmersteijn. In de tweede speelronde voegde RKAVV daar drie punten aan toe. Uit bij Emmen werd met 0-1 gewonnen. TOGB (zon) ging vorige week in de eerste speelronde met 3-0 onderuit tegen Be Quick 1887. Zondag werd er wel gewonnen. Op eigen veld was de ploeg uit Berkel en Rodenrijs met 3-2 te sterk voor De Zouaven. TAC’90 (zon) pakte zondagmiddag het eerste punt van dit seizoen. Na de 0-1 nederlaag tegen Hoogeveen vorige week, werd het zondag 2-2 bij Alphense Boys.

HBS had hoge verwachtingen van de wedstrijd tegen Hoogeveen, maar ging toch kopje onder: 2-0. Hoogeveen is door deze overwinning lijstaanvoerder. Hoogeveen speelde lange tijd met tien man, maar HBS kon zondagmiddag geen potten breken.

RKAVV is na zondag de hoogst geklasseerde regioploeg in deze afdeling. Uit bij Emmen werd een nipte overwinning geboekt: 0-1. Het winnende doelpunt viel al na twintig minuten in de eerste helft. Op aangeven van Zakaria Amrani schoot Justin van Rijswijk de bal binnen.

TOGB (zon) won zondag ook. Op eigen veld werd afgerekend met De Zouaven: 3-2. Vlak voor rust kwam TOGB (zon) op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Sven Paternot. In de tweede helft werd het zelfs 2-0 door een doelpunt van Guus Steerneman. TOGB (zon) liet de tegenstander hierna terugkomen tot 2-2. Door een eigen doelpunt van De Zouaven nam TOGB (zon) weer de leiding: 3-2. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, maar de drie punten bleven zondagmiddag wel in Berkel en Rodenrijs.

TAC’90 (zon) startte vorige week zondag met een nipte 0-1 nederlaag tegen Hoogeveen. Deze zondag speelde het met 2-2 gelijk op bezoek bij Alphense Boys. Na dertien minuten spelen pakte de thuisploeg uit Alphen aan den Rijn de voorsprong: 1-0. Tarik Zanaani maakte het doelpunt. Nog geen tien minuten later stond het alweer 1-1 door een doelpunt van Jahir Valerius. Na een minuut of tien in de tweede helft kwam TAC’90 (zon) zelfs op een 1-2 voorsprong. Kamal Amheye was verantwoordelijk voor het Haagse doelpunt. Na een opstootje kreeg Kishem Kami van TAC’90 (zon) een rode kaart. Dit gaf Alphense Boys de gelegenheid om in de 86e minuut op gelijke hoogte te komen: 2-2. Frank van der Hoorn was trefzeker namens de Alphenaren. Het duel eindigde dan ook in een 2-2 gelijkspel.