Sterk RKAVV wint in Emmen

RKAVV heeft zich in Drenthe verzekerd van de eerste driepunter van het seizoen. Op bezoek bij vv Emmen waren de Leidschendammers lange tijd oppermachtig, maar had het moeite met het vinden van het net. Uiteindelijk werd slechts één van de vele kansen omgezet in een doelpunt en dat bleek na negentig minuten voldoende voor de volle buit.

RKAVV startte sterk aan het treffen met Emmen. Al na zes minuten kregen de gasten een gigantische mogelijkheid op een vroege openingstreffer. Op aangeven van Esin Gula schoot Yani Bouras de bal, via een Emmen-verdediger, naast. RKAVV speelde aantrekkelijk voetbal en liet Emmen geen enkel moment in de wedstrijd komen. Na een kleine tien minuten was Yani Bouras opnieuw dichtbij een doelpunt. Uit een goede voorzet van Jubilee Djan volleerde de spits millimeters naast het doel. Een Leidschendamse openingstreffer hing in de lucht en na twintig minuten kreeg RKAVV dan ook waar het recht op had; een doelpunt.

Na een strakke pass van Asim Metin passeerde Zakaria Amrani zijn tegenstander en bracht de bal voor. Daar stond Justin van Rijswijk klaar om de 0-1, via de binnenkant van de paal, binnen te schieten.  RKAVV bleef nadrukkelijk op de deur kloppen en niet veel na het eerste doelpunt kopte Yani Bouras op de paal.

Waar Bouras vorige week tegen Purmersteijn een hattrick maakte, wilde de bal er in Drenthe maar niet in voor de topscoorder van de Hoofdklasse. Met ruim een half uur op het scorebord werd Bouras perfect diep gestuurd door Yaïr Sidoel. De aanvalsleider verscheen alleen voor doelman Mendes, maar laatstgenoemde bracht redding.  De goalie moest op slag van rust ook nog handelend optreden bij een schot van Hayden Bergen. Dat RKAVV halverwege slechts één treffer had gemaakt was een klein wonder. Achterin gaf het ook helemaal niets weg.

Ook na rust veranderde het spelbeeld niet. RKAVV voetbalde en Emmen was niet bij machte om daar echt iets tegenover te zetten. Binnen tien minuten had de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci opnieuw een goede mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Na een goede actie van Yani Bouras lukte het de spits vervolgens niet om de bal bij Justin van Rijswijk te krijgen, die dan voor een leeg doel de wedstrijd had kunnen beslissen. Ook in het vervolg bleef RKAVV controle houden, maar zo’n twintig minuten voor tijd werd het spel van de Leidschendammers plots iets slordiger.

Toch bleef het stabiel spelen en gaf het amper kansen weg. In de slotfase verving Khashayar Saeb Zakaria Amrani. Saeb is daarmee de volgende speler die vanuit de RKAVV-jeugdopleiding door is gestroomd naar het vlaggenschip. Mede dankzij de inspanningen van debutant Saeb kwam RKAVV in een chaotische slotfase niet meer echt in de problemen en gingen de drie punten meer dan verdiend mee naar Leidschendam. RKAVV kan tevreden terugkijken op haar bezoek aan Emmen. Het speelde goed voetbal, creëerde veel kansen en gaf zelf bijna niets weg. Zondag ontvangt RKAVV het Noord-Hollandse RKVV Velsen. De aftrap in Leidschendam is om 14.00 uur.