Winst voor Blauw-Zwart in 1e bekerwedstrijd

De komende weken – de start voor de competitie – heeft Jos van der Helm wel wat puzzelwerk met zijn brede selectie. Ondanks dat hij niet meer kan beschikken over de ijzersterke middenvelder Wilmar van der Ham – gestopt –  zit hij ruim in de aanwas van vele jonge talenten. Daarbij kan hij zich ook gelukkig prijzen met de terugkomst van doelman Azar Ghennem en linkspoot Illias Assabban – op alle posities inzetbaar. Met zijn ruime selectie zou van de Helm wel 2 gelijkwaardige teams in het veld kunnen brengen mits hij gevrijwaard blijft van blessures en schorsingen. In praktijk blijkt dat je meestal wel een ruime selectie nodig hebt. In de eerste bekerwedstrijd tegen SJZ kon hij niet beschikken over Dunke Lagerberg, Kim Theil en Christiaan Krom. Wel bracht hij een beweeglijk elftal binnen de lijnen. Met twee super snelle balvaardige vleugelspitsen, op rechts Bam den Hollander en links, terug van weggeweest Illias Assabban. Ook in de laatste lijn opereerden drie routiniers voortreffelijk, in het centrum Fabian van Bommel en Tom van der Marel met op links Raymond Vosse. Op de bank Stefano Timmers, Nick Laponder, Bram Smit, Bastiaan Hendriksen, Mats de Koning en doelman Tim de Groot.

Blauw Zwart buit overwicht niet uit

Duidelijk bleek dat het grote gevaar vanaf de spitsen moest komen. In de 18e minuut was het Assabban die op links soleerde en de bal in de voeten speelde van de snel op rechts inkomende Bram den Hollander, die na een snelle actie de bal foutloos achter de Zoeterwoudse doelman schoot. Nog geen 2 minuten later was het wederom Assabban, die na een juweel van een pass van Tom van der Marel, alleen voor de doelman verscheen, die de 2-0 voorkwam. In de eerste 45 minuten kreeg de Blauw Zwart doelman Ghennem nauwelijks enig werk om zijn talent te tonen. Dit kwam hoofdzakelijk dat de Blauwen SJZ niet in hun spel lieten komen. Ook Blauw Zwart dwong in het 2e gedeelte van de eerste 45 minuten te weinig af om de stand verder op te voeren.

Zwart,

Meer pit

Het 2e gedeelte van de wedstrijd werden 5 bankzitters ingebracht. De gretigheid droop ervan af. Vooral  centrale spits Bram Smit  en Bastiaan Hendriksen lieten duidelijk hun aanwezigheid zien. Het was Bram Smit, die na een voortreffelijke solo op links van de opkomende Raymond Vosse, die vervolgens op maat aangaf, de 2-0 binnenschoot. SJZ gaf in deze 2e speelhelft meer tegengas en speelde zeker een tempo hoger dan in de 1e helft en kwamen tot twee doelrijpe kansen, die knullig omzeep werden gebracht. Zodoende zegevierde Blauw Zwart, na het eindsignaal, van de prima leidende scheidsrechter Sjaak Zuidwijk, met een 2-0 overwinning .