september 18, 2021

Jeroen Hoefnagel (VUC): We hebben er maanden naar uitgekeken met elkaar om weer te beginnen

Jeroen, hoe is het met je?
Allereerst dank voor de uitnodiging. Zowel zakelijk als privé geniet ik volop van alle mooie en interessante situaties die zich momenteel voor doen. Als voetbaltrainer ben ik inmiddels al weer een aantal weken aan het werk, als vakleerkracht gym is de tweede werkweek van start gegaan. Het is fijn om mij voor beiden weer maximaal in te zetten.

Goede vakantie gehad?
Zeker. Samen met mijn vriendin Shila en onze twee kinderen hebben wij genoten van een geweldige vakantie.

Hoe bevalt het om weer aan het trainen te zijn voor echte wedstrijden?
Dat is natuurlijk iets waar wij als technische staf en als spelersgroep al maanden naar uit kijken. In de periode dat er helaas geen wedstrijden gespeeld konden worden zijn wij wel intensief en functioneel bezig geweest, met als doel zowel fysiek als mentaal op niveau te blijven. Ik denk dat wij daar heel goed in zijn geslaagd.


Twee jaar achter elkaar is het niet gelukt de competitie af te maken, in hoeverre heeft het de moraal aangetast binnen de groep?
Zoals ik hierboven al aan gaf hebben wij dit goed opgelost door gevarieerd en uitdagend te blijven trainen op en buiten het veld (tennis, fitness, squash etc.). Het is dan ook erg goed om te zien dat bijna de gehele selectie intact is gebleven en er verder een aantal interessante spelers bij zijn gekomen.


Hoe tevreden ben je met de voorbereiding en de eerste bekerronde?

Zeer tevreden! Wij hebben gekozen voor een zeer geleidelijke opbouw (in twee blokken), gekoppeld aan goede tegenstanders.

Afgelopen zaterdag hebben wij onze eerste bekerwedstrijd gespeeld tegen eersteklasser Die Haghe, een goed verzorgd voetballend team. Hierin hebben wij onze speelwijze verder geoptimaliseerd, waar ik erg over te spreken ben. Hopelijk kunnen wij dit de komende weken nog beter uitvoeren, zodat wij klaar zijn voor de competitie.

Zie je je eigen team als favoriet voor de titel of een prijs?
Als team en als club moet je voor het maximaal haalbare gaan, afhankelijk van de mogelijkheden binnen de selectie. Ik denk dat wij mee moeten kunnen tegen het grootste gedeelte van de tegenstanders uit de poule. Wij willen elke week beter worden, of wij uiteindelijk dan 2e, 4e of 6e worden is denk ik nu lastig in te schatten.

Hoe sterk is de poule waarin jullie zitten?
Het is precies dezelfde poule als vorig jaar, waarin er natuurlijk bijna niet gevoetbald is. De sterkte is daardoor lastiger in te schatten, al zijn meerdere tegenstanders als jaren bepalend in de regio, qua jeugdopleiding en seniorenelftallen.

Wie zijn er volgens jou de kanshebbers?
Gezien mijn kennis van de regio Haaglanden ga ik er vanuit dat Den Hoorn, DHC, FC Boshuizen en Spartaan’20 sowieso mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Ook Sarto is een sterke tegenstander. Wij gaan in ieder geval wekelijks ons best doen.

De technische staf van VUC wenst iedereen een sportief en gezellig seizoen toe!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief