september 18, 2021

Dennis van den Steen: De competitie gaat echt heel uitdagend worden voor DSVP

Dennis, hoe gaat het met je en hoe was de vakantie?
Alles goed hoor! We zijn dit jaar met het gezin niet echt op vakantie naar het buitenland geweest, maar hebben wel leuke uitstapjes in Nederland gemaakt. En al vrij snel ben ik in de vakantie ook weer begonnen met de voorbereiding van DSVP, dat bevalt weer ouderwets goed.

Hoe kijk je terug op de coronaperiode?
Ik moet ook zeggen dat wij binnen de grenzen van wat mogelijk was, altijd wel met een aardig hoge opkomst door zijn blijven trainen. Wat dat betreft een compliment voor de hele selectie. Ondanks dat we natuurlijk balen dat we al 2 jaar de competitie niet hebben kunnen afmaken, zijn we 2x als 2e ‘geeindigd’ en draaide het 2e ook steeds goed mee. Dat geeft toch een goed gevoel en daar zijn we trots op. Overigens net als op de mooie oude tribune die met de hulp van de vele vrijwilligers weer als nieuw is ‘herrezen’.

Hoe ziet je selectie er dit seizoen uit en hoe kijk je terug op de voorbereiding en 1e bekerronde?
Voor dit seizoen hebben we weer een prima selectie, maar in tegenstelling tot andere seizoenen zijn er wel wat spelers gestopt/vertrokken. Dat biedt echter weer de kans aan de spelers die doorbreken vanuit de jeugd en het 2e, dat hebben we ook al gezien in de voorbereiding en 1e bekerwedstrijd. Dus daar kijken we goed op terug. Er zijn in ieder geval geen spelers van buitenaf aangesloten. Al met al zijn we wel wat smaller geworden en is het ook een beetje de vraag hoe onze wat ‘oudere’ groep de wedstrijdbelasting straks weer gaat verteren. Daarvan zijn er nu nog niet veel die al minimaal 1 keer 90 minuten hebben gespeeld. Ik denk dat dit voor jongeren toch iets makkelijker is. We zullen de fysieke belasting dan ook eerst goed moeten bewaken en de verwachtingen (aan het begin van het seizoen) iets moeten temperen.

Ben je tevreden over de bekerpoule waarin jullie zitten?
We zijn ingedeeld in een erg aantrekkelijke en sterke bekerpoule, daar zijn we blij mee.

Wie zijn volgens jou de favorieten in de competitie en hoe sterk is deze?
Daarnaast denk ik dat we er met DWO en Skillz wel twee topfavorieten hebben bijgekregen samen met de traditioneel sterke Westlandse clubs als Lyra, KMD, Monster en Verburch. Kortom, genoeg mooie uitdagingen en we hebben er weer zin in!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief