september 18, 2021

Kenneth Soechit (SEV): Blijven hangen in negativiteit gaat niemand helpen.

Kenneth, hoe is het met je?
Met mij gaat het goed en ben blij dat het allemaal weer is begonnen wat betreft voetballen en wedstrijden spelen. De corona stop heeft toch wel aardig wat impact gehad.

Goede vakantie gehad?
Ja en nee. Ja het was lekker dat we 4 dagen in Italië zijn geweest. Maar door het overlijden van Oom Johan ( Voorzitter SSV Toofan) Gangadajal moesten we hals over kop terug omdat we bij de begrafenis wilde zijn en mij werd gevraagd om als laatste eerbewijs de kist te dragen. Dat heb ik natuurlijk gedaan.

Hoe bevalt het om weer aan het trainen te zijn voor echte wedstrijden?
Heerlijk om de selectie weer aan de slag te gaan en dan voor de punten en de winst willen spelen. Geef toch wel een extra energie aan het spelletje.

Twee jaar achter elkaar is het niet gelukt de 3e klasse te bereiken, in hoeverre heeft het de moraal aangetast binnen jouw selectie?
Ik denk dat de selectie er zodanig mee is omgegaan dat ze gewoon op nul beginnen ( ook door corona) en kan je weer met frisse moed de competitie beginnen. Terug kijken en ervan leren heb je meer aan dan alleen maar het negatieve ervan te zien. Daar win je niks mee.

Hoe tevreden ben je met de voorbereiding en de eerste bekerronde?
Ik ben er niet ontevreden over. Gezien de wedstrijd tegen Duindorp zie je dat je voetballend behoorlijk wat kansen creëert maar dat je ze niet afmaakt. Wel twee keer scoren en dan niet winnen wil zeggen dat we de 3 doelpunten te makkelijk tegenkregen door individuele fouten. Neemt niet weg dat, nogmaals gezien het wedstrijdbeeld, het spel niet onaardig was.

Zie je je eigen team nog steeds als een van de favorieten voor de titel/promotie?
Je moet heel realistisch zijn en als ik dan kijk naar de tegenstanders dan moet ik wel beamen dat Oliveo, RVC Celeritas en Graaf W. VAC II via de pers en de huidige uitslagen niet onopgemerkt blijven. Vanzelfsprekend wil ik met mijn ploeg minimaal bij de eerste 4 eindigen. Dit is geen onlogische of niet realiseerbare doelstelling, Dit geeft vaak ook recht op een nacompetitie plek en dat is wat we minimaal willen halen.

Hoe sterk is de poule waarin jullie zitten en wie zijn de kanshebbers?
Heel sterk. Wat ik al benoemde springen Oliveo, Graaf Willem en Celeritas er bovenuit maar vergeet ook Vredenburch niet. Het zijn allemaal voetballende ploegen die behoorlijk wat kwaliteiten hebben. Als ik echt een keuze moet maken dan zijn Oliveo en Graaf Willem VAC voor mij de grootste titelkandidaten alhoewel het wel afwachten is wat corona in twee seizoen heeft aangericht.

Maar t meest belangrijke van dit seizoen, vind ik,  dat we hopelijk een volledig seizoen kunnen draaien zonder enige corona stop. Want voetbalplezier is nu het meest belangrijke en daarna komt de rest vanzelf wel.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief