Terugblik zondag Derde Divisie. Stijgende lijn bij Westlandia (zon). Quick verliest weer

Quick begon de competitie nog zo goed met een overwinning in de derby tegen Westlandia (zon). De laatste drie wedstrijden haalde Quick slechts één punt. Want ook zondagmiddag werd niet gewonnen. Uit tegen OSS’20 werd nipt met 1-0 verloren. Bij Westlandia (zon) is juist een stijgende lijn te zien. De Naaldwijkers wonnen zondag weer. Blauw Geel’38 werd met 3-0 aan de kant geschoven.

Quick moest zondagmiddag op bezoek bij OSS’20: 1-0. Bij rust was de stand nog gelijk: 0-0. In de tweede helft sloeg de thuisploeg toe en bezorgde Quick daarmee de tweede nederlaag van het seizoen.

Westlandia (zon) trad zondag aan tegen Blauw Geel’38: 3-0. Na 34 minuten spelen en een 0-0 stand kwamen de gasten met tien man te staan. Anwar Beeldstroo (Westlandia) werd van achteren neergehaald. Verdediger Sjaak Egmond van Blauw Geel’38 kreeg de directe rode kaart voorgeschoteld. Vlak voor rust leek de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te komen. Maar de inzet van Can Memisoglu ging net over het vijandelijke doel. Ruststand: 0-0. Een minuut of tien na rust kwam Westlandia (zon) wel op 1-0. Jedsel Markes werd de diepte ingestuurd en schoot de bal snoeihard binnen: 1-0. In de vijf minuten hierna kreeg Blauw Geel’38 tweemaal de mogelijkheid om op gelijke hoogte komen. Maar de Naaldwijkers hielden stand. Een kwartier voor tijd speelde Can Memisoglu zichzelf vrij en schoot zijn ploeg op 2-0. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd het zelfs nog 3-0. Olek Mrowicku maakte het doelpunt.

Quick is na vier wedstrijden terug te vinden op een teleurstellende dertiende positie op de ranglijst. Westlandia (zon) is inmiddels opgeklommen naar een mooie zesde plaats. Volgende week zondag speelt Quick thuis tegen JOS Watergraafsmeer. Westlandia (zon) gaat op bezoek bij Groene Ster.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl