Zege voor FC Westland heren in 1e bekerronde

De zaalvoetballers van FC Westland zijn het seizoen goed begonnen met een ruime zege. De ploeg van trainer coach James Dhanai won met 5-10 op bezoek bij Tutor.

Bijna 1 jaar speelde FC Westland geen officiële wedstrijd meer en het hoefde zich niet uitermate in te spannen in de 1e ronde van de bekercompetitie. Het 1 klasse lager spelende Tutor was de opponent. Coach james Dhanai kan over een ruime selectie beschikken, met veel ervaren zaalvoetballers. Het surplus aan techniek zorgde weer voor een aantal hoogtepunten, maar daar het te makkelijk ging lieten de Westlanders de touwtjes nog wel eens vieren waardoor de Delftse studentenploeg keeper Houdeyfa Boutasgount onnodig 5 maal wist te passeren. Voor FC Westland scoorden Yassin Irzi en Mo matoug beiden 3 maal. Rafik el Osrouti en Mounir Faloun 2x

Komende week begint FC Westland ook vol goede moed aan de competitie in de Topklasse. Hopelijk kan de competitie nu dit seizoen wel afgemaakt worden en de Westlanders achten zich kansrijk om eindelijk de stap terug naar de landelijke 1e Divisie te maken. Gezien de positieve resultaten van FC Westland in de voorbereiding op dit seizoen, waarin volop geoefend werd tegen ploegen uit de Ere- en 1e divisie, moet er eigenlijk wel gepromoveerd worden.

De 1e horde op de weg naar promotie moet a.s. vrijdag genomen worden. Dan wordt er om 21:15 uur afgetrapt in de Verburchhal tegen het Schiedamse HBSS.

Ook dames FC Westland winnen

Het nieuwe dames 1 team van FC Westland won op bezoek bij WIK met 1-4. Het team bestaat volledig uit Poolse dames en speelt voor het 2e jaar zaalvoetbal. Momenteel spelen er 6 damesteams bij FCW waaronder 2 Poolse damesteams o.l.v. Woytek Barlik. Het oude 1e team is FC Westland 2 geworden en zij boekten afgelopen week ook een mooie bekerzege door HBSS met 3-1 te verslaan. Voor FC Westland 1 scoorde Katarzyna Dudka 2 maal. Klaudia Urbaniak en Katarzyna Witkowska scoorden beiden 1 maal.

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief