Martin de Mooij (KMD): Als je presteert zoals wij gedaan hebben dan ben je automatisch kanshebber denk ik

Martin, hoe is het met je? 
Dank voor de interesse, maar met mij gaat het gelukkig goed. Gezond en wel. Goede vakantie gehad?  Ja, 2 weken van vakantie genoten in ons eigen kikkerlandje. We hadden er geen goed gevoel bij om naar het buitenland af te reizen. Maar Nederland is een prachtig land om te ontdekken hoor. 


Hoe bevalt het om weer aan het trainen te zijn voor echte wedstrijden? 
Vele malen beter dan het corona-seizoen ervoor. Je merkt bij de meeste spelers dat het zeer belangrijk is om ergens naar toe te werken of om naar uit te kijken. Zonder vooruitzicht op het spelen van competitie is de echte focus uit beeld, ze worden niet uitgedaagd om het beste uit zelfzelf te halen. Nu is dat weer helemaal hersteld en is de gehele groep gebrand om een goede prestatie neer te zetten komend seizoen. 

Hoe staat de selectie van KMD ervoor. Twee jaar achter elkaar geen competitie uitgespeeld. In hoeverre heeft het de moraal aangetast binnen de selectie en wat heeft het voor gevolgen gehad voor de selectie?
We staan er prima voor. Er zijn bij KMD 1 geen spelersmutaties geweest, des KMD`s! De gehele groep is weer een jaar verder, waarbij ik zie dat de jongste senioren qua niveau behoorlijke stappen heeft gezet. Dat maakt het alleen maar leuk en interessanter.    

Hoe tevreden ben je met de voorbereiding en de eerste bekerronden?
We zijn als ploeg weer aan het groeien naar het niveau van waar we geëindigd waren. Het veldspel wordt steeds beter en we creëren veel scoringskansen. In de afronding zijn we nog wat ongelukkig, maar ik ben ervan overtuigd dat dit heel snel gaat veranderen. Kijk naar de statistieken van de afgelopen jaren, daar staan wij met het aantal gescoorde doelpunten in de top 3. Het goede spel wat we nu laten zien lees je nog niet terug als je sec naar de uitslagen kijkt. 

Zie jij KMD als kanshebber op een prijs? 
Als je in het afgebroken seizoen 2019-2020 het gehele seizoen aan kop gaat, de 1ste en 2de periode wint, ben je altijd een kanshebber of word je als kanshebber bestempeld. Maar ik vermoed dat er dit seizoen meer kapers op de kust zullen zijn.

Hoe sterk is de poule waarin jullie zitten?
Dat is moeilijk te zeggen. Na een wedstrijd of 6/7 weet je ongeveer wel welke ploegen er de dienst gaan uitmaken. Maar als je alleen al kijkt naar de poule, dat is toch de mooiste (fiets)competitie in West 2?

Wie zijn er volgens jou de kanshebbers? 
De clubs in het Westland zullen zich ongetwijfeld gaan mengen om de prijzen. En daarbij zijn DSVP en DWO ook weer terug, dit waren de nummers 2 en 3 in dat laatste afgebroken seizoen 2019-2020. Wie weet kunnen zij zich dit seizoen weer mengen met `theusual suspects`. Maar ik kijk vooral uit naar een heel leuk en spannend seizoen dat hopelijk een normaal einde gaat krijgen.  

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief