Scheveningen en Jong Sparta in balans (1-1)

De Houtrustbewoners koesteren het behaalde punt

Nico Mos

Afgelopen zaterdag stond er een heuse zespuntenwedstrijd op het programma in de 2e divisie. Scheveningen ontving op Houtrust Jong Sparta die verrassend goed van start zijn gegaan. Scheveningen stond een uur lang met 1-0 voor, maar moest uiteindelijk een puntendeling toestaan. Scheveningen handhaaft zich echter in de subtop en gaat komende zaterdag naar Katwijk.

Het was, nu al, in deze wedstrijd aan – of afhaken. Jong Sparta liet direct zien waarom zijn zo hoog op de ranglijst staan. Na balverlies voorin bij Scheveningen kregen de bezoekers als snel een kans, maar er werd naast geschoten. Sparta speelde direct over het gehele veld één op één en daar moest Scheveningen even aan wennen. Als je dan een doelpunt van de bezoekers zou verwachten scoorde de thuisclub. Freek van Eijk kreeg de bal in bezit en passte direct op de mee opgekomen (uitblinker) linksback Tyrone Owusu. Hij zette voor en via Lex Immers en een Jong Sparta been werd het hoekschop.  Crescendo van Berkel plaatste een mes scherpe hoekschop, die steenhard tegen de touwen werd gekopt door Ricardo de Vlugt. Misschien tegen de verhouding in, maar iedereen met Scheveningen hart maalde er niet om. Jong Sparta was even van slag en Scheveningen probeerde hier munt uit te slaan. Dat lukt echter niet. Wel ontstond er een levendige wedstrijd en beide teams bleven de aanval zoeken. Voor iedere meter werd er geknokt. Voor rust schoot Jong Sparta nog een keer naast en over, maar de rust brak aan met 1-0.

Optisch

Na rust wilde de Jong Spartanen snel de stand in evenwicht brengen en hadden dan ook aanvankelijk een optisch overwicht. Tot echte kansen kwam het dan niet, totdat Scheveningen onbedoeld in de fout ging. Mitchel de Vlugt wilde de bal wegwerken, maar zijn trap werd door het lichaam van de opgekomen Spartaanse verdediger, Gaultier Overman, opgevangen. Hij kon in de ruimte achter de Scheveningen defensie doorgaan en voorzetten. Achraf Madi was er als eerste bij om af te drukken (1-1). Een stand waar iedereen vrede mee kon hebben, gezien het wedstrijdbeeld. Twintig minuten voor tijd een mooie doorkopbal van Lex Immers, maar het schot van, de hard werkende Michael de Niet was te slap. Nadat Jong Sparta zo’n tien minuten voor tijd nog naast schoot, probeerde de thuisclub alsnog de volle buit binnen te halen. Een handvol hoekschoppen en een aantal halve kansen was het gevolg, maar in de stand veranderde niets meer.

‘We koesteren dit punt’

“Ondanks het heel moeilijk voetballen is op dit veld, koester we dit punt. Iedere bal stuitert weg en Jong Sparta zat er bovenop. Zeker voor rust. Die Jong ploegen verstoppen zich niet, zijn top fit en willen voetballen. Qua resultaat kunnen zij er bijna niet uit. Het is wat dat betreft een competitie in een competitie. Wij maken een goeie goal, ondanks we het best lastig hadden. Wij starten slecht en zij schoten een bal op de paal. Daarna hebben we nog een voorzet van Ruben Koorndijk die op de lat uiteen spat. Toch kwamen we steeds iets beter in de wedstrijd. Het lullige is dat wij nagenoeg niets weggeven, maar Jong Sparta door ons toedoen gelijk kon maken. Zoiets kan gebeuren. Soms moesten we meer verdedigen dan we zouden willen, Enfin, over de hele wedstrijd gezien geeft de stand een goed beeld. Al hadden we vlak voor tijd ook zomaar de winst kunnen pakken”, aldus de realistische trainer John Blok.