augustus 18, 2022

Dennis Young (RVC Celeritas): Met roepen en te ver vooruit kijken win je geen wedstrijden

Dennis, hoe gaat het met je?
Het gaat bijzonder goed met mij. Helaas weinig vakantie op wat vrije dagen na, maar deze heerlijke tijd benut met mijn gezin.

Hoe bevalt het om weer ergens voor te trainen?
De voetbal is nu weer echt begonnen en trainen voor wedstrijden daar doen we het uiteindelijk voor. Iedereen is enthousiast en al lang aan het bouwen. Er hangt een geweldige positieve sfeer.

Heeft corona effect gehad op jouw selectie?
Onze selectie is een hechte groep. De Corona ellende heeft ons alleen maar dichter bij elkaar gebracht en ons nog meer gemotiveerd om met elkaar een prestatie neer te zetten, dat zie je bij 1 en bij 2. Ook hebben we de tijd genomen om goed te evalueren en te kijken wat beter kan.
Er zijn dit seizoen enkele spelers bijgekomen, maar de basis is stabiel. We hebben een ploeg met heel veel kwaliteiten en de wil om ons wekelijks te verbeteren als team.

Ben je tevreden over de voorbereiding?
Wij zitten nog midden in de voorbereiding en die loopt voorspoedig. Veel jongens hebben werk en privé weer moeten bijstellen op hun voetbal en daarnaast hechten we veel waarde aan het verantwoord bewegen na zo n lange tijd stil te hebben gestaan. Spelers zijn enthousiast en moeten daarin zelfs soms worden geremd om blessures te voorkomen.
De eerste bekerwedstrijd hebben we overtuigd gewonnen uit bij NOC Kralingen, andere wedstrijden zijn gebruikt om jongens wedstrijdritme te geven en te zoeken naar de juiste balans.

Zie je jezelf als favoriet?
Het interesseert ons niet zo veel of andere ons zien als favoriet. Wij willen voor ons zelf het maximale eruit halen en daar gaan we hard voor werken. Niet meteen wat roepen en te ver vooruit kijken, daar ga je geen wedstrijden mee winnen!

Wat vind je van de poule waarin jullie zitten en wie zie je als kandidaat voor een prijs?
We zitten in een mooie poule. Een aantal nieuwkomers op de zaterdag, daar zit altijd een verassing tussen. Verder acht ik RAS sterk en zie ik Graaf Willem VAC en Oliveo als kanshebbers. Ook kijken we uit naar de derby’s met Vredenburch en Semper Altius. Kortom, laten we maar snel starten met de competitie!

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief