augustus 18, 2022

Ronald Paats (GDA): Het zaterdagvoetbal wordt steeds sterker maar dat doet niets af aan onze ambities

Ronald, hoe is het met je?
Allereerst bedankt voor de uitnodiging. Met mij en ons gezin gaat het prima gelukkig, dus niks te klagen.

Goede vakantie gehad?

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Wij zijn in juni 2 weken naar Gran Canaria geweest en daar hebben wij erg van genoten na een jaar zonder vakantie.

Hoe bevalt het om weer aan het trainen te zijn voor echte wedstrijden?

Het trainen voor echte wedstrijden is natuurlijk het leukste wat er is voor spelers en trainers. We kunnen nu weer trainen aan de beoogde speelwijze en daar krijgt iedereen weer positieve energie van. Je ziet nu weer spelers ontwikkelingen doormaken en dat is natuurlijk erg leuk om te zien.

Twee jaar achter elkaar is het GDA niet gelukt de 3e klasse te bereiken, in hoeverre heeft het de moraal aangetast binnen de selectie?

Dat het niet gelukt is heeft natuurlijk alles met corona te maken. Het eerste jaar stonden wij er erg goed voor, maar toen werd er in maart een einde gemaakt aan de competitie. In het tweede jaar hebben wij maar 3 competitiewedstrijden gespeeld. We hadden een goede start maar helaas waren dat de wedstrijden voor het seizoen 20/21. De moraal heeft het niet aangetast binnen de selectie. Wij hebben gewoon doorgetraind in 2 tallen en in 4 tallen en wij hebben de spelers toch 2 keer in de week leuke creatieve trainingen gegeven. Het enige positieve aan de corona periode is dat iedereen nu pas beseft wat we gemist hebben. Wat altijd normaal was, daar wordt nu iedereen blij van.

Hoe tevreden ben je met de voorbereiding en de eerste bekerronde

GDA werd de afgelopen jaren steevast als favoriet gezien. Is dat terecht in jouw ogen en zie je je eigen team nog steeds als favoriet voor de titel?

De voorbereiding verloopt prima op wat blessures en late vakantiegangers na. De beoogde speelwijze gaat er steeds beter in komen en daar zijn we zeer tevreden over.

GDA wordt altijd gezien als favoriet. Ik denk dat het komt vanuit de successen uit het verleden bij zowel de senioren selecties en bij de jeugdselecties. Wij willen altijd om de bovenste plekken spelen en we zijn zeer ambitieus. We hebben een selectie die bestaat uit 75% eigen jeugd en daar zijn we trots op. We gaan het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, maar dat wij mee willen doen is duidelijk.

Hoe sterk is de poule waarin jullie zitten?

Het zaterdag voetbal wordt steeds sterker daar is iedereen het wel over eens. Dat geldt ook voor de zaterdag 4e klasse. Enkele clubs zijn wel bekend voor ons maar er zijn ook clubs die elk jaar veel wisselingen hebben. Het wordt een interessante competitie, en de breedte van de selecties zal bepalen wie er om de prijzen zal gaan spelen.

Wie zijn er volgens jou de kanshebbers?

Ik denk dat sv Houtwijk de grote kanshebber is. Zij hebben dat 2 jaar geleden al laten zien en hebben zich nu ook weer versterkt. Daarnaast zullen clubs als Erasmus, Quintus en MSV’71 een belangrijke rol van betekenis gaan spelen. Uiteraard willen wij dat ook, we gaan het hopelijk meemaken met een volwaardig seizoen wie uiteindelijk de sterkste is.

Tot slot wil ik iedereen veel succes wensen in het seizoen 21/22.

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief