Bas Steffens (HBS): Om mee te gaan doen bovenin zullen we ons wekelijks moeten verbeteren

Bas, hoe gaat het met je?
Alles gaat op zich prima, geen echte bijzonderheden verder, gewoon de dagelijkse dingen eigenlijk.

Hoe was je vakantie?
De Vakantie was heerlijk in Italië en dit voelt voor ons als gezin alweer als te lang geleden.  Dit zegt dus wat over hoe leuk we het hebben gehad als gezin en met vrienden daar bij het Gardameer.

Hoe bevalt het om weer voor het ‘echie’ aan de slag te zijn?
Ik zit nu weer in een dagelijkse / wekelijkse structuur zowel privé als op voetbal gebied. Het is fijn dat het op voetbalgebied weer ergens om gaat, een stukje wekelijkse spanning en ergens in korte tijd naartoe werken met de staf en spelersgroep is gewoon heel leuk om te doen.

Hoe heeft je selectie de corona periode doorstaan?
Onze selectie heeft tot eind juni getraind en maar geen wedstrijden gespeeld. Dit hebben we pas in augustus gedaan. De jongens hebben het de eerste tijd prima ingevuld, hoe lastig het ook voor ze was zonder echte uitdagingen. Daarnaast zijn de meeste spelers aardig fit aan de belangrijke voorbereiding in augustus begonnen. Niet iedereen is helaas al echt op orde qua fysiek, maar dat zal gedurende komenden weken/maanden steeds verder verbeteren natuurlijk.

Je bent nu al aantal wedstrijden onderweg, ben je tevreden over het vertoonde spel en over het aantal behaalde punten?
Het is wisselvallig in ons spel, en ook qua resultaten. We zijn ook pas 3 wedstrijden bezig dus enigszins verklaarbaar! De echte details zijn we nog steeds aan het afstemmen qua balans, creativiteit in onze formatie om in balbezit meer te creëren en dominanter te worden ten opzichte van de tegenstanders. Ook speelt fitheid bij een aantal belangrijke spelers van ons een zeker niet te onderschatten rol.

Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Alcides, voor ons een onbekende ploeg. Hebben jullie deze ploeg laten bekijken en zie je kansen?
We hebben momenten om gedurende het seizoen analyses te laten maken. Helaas niet iedere week. Ik heb met meerdere collega trainers regelmatig en wekelijks contact dus info over Alcides is er zeker en hopelijk helpt het ons in het resultaat. Kans is er altijd. Met de juiste instelling en motivatie een wedstrijd benaderen en ingaan is daarvoor cruciaal.

Wat zijn de doelstellingen voor dit jaar?
Wij willen als team/vereniging graag bij de bovenste ploegen meedoen. Meer teams hebben die kwaliteiten en zullen dat ook graag willen. Het is aan onszelf. We zullen wekelijks moeten verbeteren en tevens ook onze resultaten moeten pakken. Begin Maart moeten we zorgen dat we in een goede positie staan op de ranglijst om in de laatste fase van de competitie in dit alles een belangrijke rol te gaan spelen.

Voor meer interviews ga naar https://hethaagsamateurvoetbal.eu/category/interviews/

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief