Martin Abbenhuis (ODB zondag): Ik zie maar 1 favoriet en dat zijn wij.

Martin, hoe gaat het met je?
Met mij gaat het goed. Alles is weer druk met het voetbal bij ODB en Graaf Willem.

Hoe was je vakantie?
Het seizoen bij Graaf Willem liep tot eind juni door en bij ODB ben ik eind juli weer begonnen. Mede door alle corona perikelen en onzekerheden steeds een paar dagen vrij genomen om wat leuke dingen te doen.

Hoe bevalt het om weer voor het ‘echie’ te trainen en wedstrijden te spelen?
Om weer naar wedstrijden toe te werken is natuurlijk fantastisch daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.

In hoeverre heeft de voetballoze periode effect op je selectie gehad?
Bijna niet de selectie is helemaal in takt gebleven dus zowel in kwantiteit als in kwaliteit is er niet veel veranderd. We zijn vroeg begonnen dus spelers hebben de tijd gehad om in conditie te komen.

Hoe tevreden ben je over de voorbereiding en de (eerste) bekerwedstrijd(en)?
Ik ben eigenlijk wel tevreden tot nu toe. De voorbereiding is toch altijd een beetje zoeken en zijn er altijd nog wat spelers afwezig door omstandigheden. Het Resultaat is nu nog niet belangrijk, 26 september moeten we er staan.

ODB heeft nu ook een zaterdagafdeling, in hoeverre is er een samenwerking of is het een compleet andere tak van sport?
Op zich is het een andere tak van sport uiteraard maar waar nodig helpen we elkaar. Laatst was Patrick Demmers er niet en konden de jongens bij mij aansluiten en andersom kan dat ook. We zijn tenslotte 1 vereniging en zo moeten we ook met elkaar omgaan.

De poule waarin jullie zitten heeft nog 13 teams die voor het grootste deel uit de regio komen. In hoeverre is het zondagvoetbal nog leuk?
Ja zolang je niet langer als een uur hoeft te reizen blijft het leuk met uiteraard de leukste wedstrijden tegen de verenigingen uit Den Haag. Helaas vertrekken er in deze regio steeds meer verenigingen naar de zaterdag zodat er op zondag weinig overblijft.

Hoe groot is de wil (en noodzaak) om naar de 2e klasse te promoveren?
De wil is heel hoog, de noodzaak weet ik niet. Ik kan wel zeggen dat het voor ODB leuk zal zijn om weer eens tegen wat andere verenigingen te spelen die wat onbekender zijn. ODB is en blijft een familieclub die zijn vaste supportersschare houdt. En tegen WIK spelen is leuk maar 6x per seizoen wordt een beetje te veel van het goede.

Wie zie jij als favorieten in jullie poule?
Ik zie maar 1 favoriet en dat is ODB. Wij hebben dan ook uitgesproken met elkaar dat we voor het kampioenschap gaan. Aan de jongens en de hele technische staf om dat waar te maken.

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief