Terugblik zaterdag Hoofdklasse A. FC ‘s-Gravenzande in doelpuntrijk duel onderuit tegen VV Scherpenzeel

FC ’s-Gravenzande was vastberaden de punten op te halen in Scherpenzeel zaterdagmiddag. Maar op bezoek bij de plaatselijke VV ging het met 4-3 onderuit. Een doelpuntrijk duel, maar nul punten in de tas. Door deze nederlaag zakt FC ’s-Gravenzande naar de dertiende positie op de ranglijst.

FC ’s-Gravenzande begon erg slecht aan de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen. Al na drie minuten keek het tegen een 1-0 achterstand aan. Tefvik Ceyar was de doelpuntenmaker. Nadat ’s-Gravenzande aan een tweede tegentreffer was ontsnapt, de bal werd van de doellijn gehaald, kwam het in de 34e minuut toch met 2-0 achter. Ditmaal was het Arwin van Soest die raakschoot.

VV Scherpenzeel was in het begin van de tweede helft dichtbij de 3-0, maar wederom werd de bal van de doellijn gehaald. Kort hierna kregen de gasten een levensgrote kans op de 2-1, maar de bal werd door drie spelers gemist op doellijn. Toch kwam ’s-Gravenzande na een uur spelen op 2-1. Na een overtreding op Patrick Triep schoot Frank Broos vanaf elf meter raak: 2-1. De vreugde van de aansluitingstreffer was van korte duur. In de 68e en 69e minuut scoorde VV Scherpenzeel tweemaal. Eerst was het Arwin van Soest die er 3-1 van maakte. Een minuut later zorgde Soufiane Laghmouchi voor 4-1. Een minuut of tien voor tijd voorkwam ’s-Gravenzande doelman Jurrian Jouvenaar een nog grote blamage. De bal ging via de doelman via de lat over het doel. In de 85e minuut kwam ’s-Gravenzande toch nog tot scoren. Twan van Meerten zorgde voor een 4-2 tussenstand. In de blessuretijd van de wedstrijd werd het door een eigen doelpunt van de thuisploeg zelfs nog 4-3. Helaas voor FC ’s-Gravenzande bleef het daarbij.

Volgende week zaterdag, 25 september 2021, speelt FC ’s-Gravenzande op eigen veld tegen de enige ongeslagen ploeg in de competitie. Koploper FC Rijnvogels komt dan op bezoek.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl