Terugblik zondag Hoofdklasse A. HBS boekt mooie zege. TOGB (zon) te sterk voor TAC’90 (zon)

HBS en TOGB (zon) deden zondagmiddag goede zaken. HBS won uit bij Alcides met 0-3. TOGB (zon) versloeg op eigen veld TAC’90 (zon) met 2-1. Het Leidschendamse RKAVV was vrij.

HBS startte direct goed. David Kappel raakte met een prachtig schot de binnenkant van de paal, waardoor de stand 0-0 bleef. Kort hierna had Leroy Klootwijk de 0-1 op zijn schoen. Klootwijk ging alleen op de doelman van Alcides af, maar schoot in de grond. Ook Tjeerd Westdijk kreeg de bal er niet in. Zijn inzet werd door een speler van de thuisploeg van de doellijn gehaald. Alcides probeerde zich onder de druk van HBS uit te voetballen en kwam bijna op een 1-0 voorsprong. Gelukkig was Silver Wartna attent en voorkwam hij een achterstand. Na ongeveer een half uur spelen kwam HBS dan toch op een verdiende 0-1 voorsprong. Mathijs Harthoorn zette de gasten op voorsprong. Kort hierna kreeg HBS tweemaal de mogelijkheid om de score uit te breiden. Nathan Mbuyamba kwam  tot tweemaal toe alleen voor de doelman van Alcides. De eerste keer mislukte zijn lob, de tweede keer trof zijn schot ook geen doel. Vlak voor rust kon de thuisploeg op 1-1 komen, maar wederom stond Silver Wartna zijn mannetje. Een laatste poging voor rust van Tjeerd Westdijk eindigde op de lat.

Vlak na rust een grote kans voor Alcides. Maar de spits van de thuisploeg raakte de buitenkant van de paal. Op het moment dat Alcides sterker begon te worden en kansen creëerde, werd Mostava Frederik neergehaald in het strafschopgebied. Niels van Pelt faalde niet en zette HBS vanaf elf meter op een 0-2 voorsprong. Het werd ook nog 0-3. Ian Baggerman maakte het doelpunt. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Door deze prima overwinning klimt HBS naar de derde positie op de ranglijst.

TOGB (zon) staat na zondagmiddag tweede in de Hoofdklasse A. Tegenstander TAC’90 (zon) staat nu tiende. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs won met 2-1. De doelpunten vielen allemaal in de eerste helft. Guus Steerneman zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. TAC’90 (zon) deed iets terug en kwam op 1-1. Nog voor rust werd het 2-1 voor TOGB (zon). Ryan Pronk maakte het doelpunt.

Volgende week zondag, 26 september 2021, staat de topper tussen HBS en TOGB (zon) op het programma. RKAVV komt ook weer in actie, thuis tegen Hoogeveen. TAC’90 (zon) is vrij.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl