Jeffrey Frijters (SVC’08): Uiteraard vind ik SVC’08 een kanshebber

Jeffrey, Hoe is het met je?
Het gaat goed. Thuis/werk is er rust en we mogen eindelijk weer voor de punten spelen. Dat is toch de basis voor een goed gevoel.

Goede vakantie gehad?
Jazeker. Lekker met het gezin naar Kos geweest. We waren er ook aan toe na al die jaren. Met mijn werk en de voetbal ben ik toch aardig wat uurtjes bezig in de week dus quality time met het gezin is een must.

Hoe bevalt het om weer aan het trainen te zijn voor echte wedstrijden?
Het is top om weer te trainen met een doel. Dat hebben we toch wel gemist natuurlijk in de voorgaande periode. We hebben het allemaal zo goed mogelijk ingevuld maar de scherpte van een competitie periode is toch wel anders.

Twee jaar achter elkaar is het niet gelukt de competitie uit te spelen. In hoeverre heeft dit de moraal binnen de selectie aangetast?
De moraal is verder niet aangetast. Balen hebben we allemaal gedaan maar je legt je neer bij de situatie. Des te meer gretigheid is er voor het komende seizoen.

Hoe tevreden ben je met de voorbereiding en de beker?
Tot nu zeker tevreden. Het spel wat wij nastreven begint steeds meer vorm te krijgen. Ook met andere samenstellingen dus daar kan ik alleen maar positief op terugkijken. In de beker hebben wij een uitschieter gehad tegen Nieuwenhoorn waar wij vanaf de 1ste minuut niet bij de les waren. Dan loop je tegen een terechte nederlaag aan. Aantal punten van die wedstrijd neem je mee om weer te verbeteren in de wedstrijd daarna. Dat hebben we ook gedaan tegen Nootdorp dus is zo’n nederlaag ook nog wel nuttig geweest. Conditionele opbouw is dit seizoen wel anders dan normaal. Je merkt gewoon dat er sneller wat pijntjes zijn. Met deze opbouw zullen wij dus verstandig om moeten gaan en iets meer tijd voor uittrekken.

Hoe kijk je naar je eigen team, zie jij SVC’08 als favoriet?
Het is altijd lastig en gevaarlijk om hier uitspraken over te doen. Wij streven er naar om de stap te maken naar de 1ste klasse. Maar goed, wij zijn uiteraard niet de enige kanshebber om te promoveren.

Hoe sterk is de poule waarin jullie zitten?
De Poule is sterk. De indeling dit seizoen is min of meer hetzelfde als afgelopen jaren en toen zag je al veel kwaliteit lopen bij verschillende tegenstanders. We mogen dus aan de bak.

Wie zijn er volgens jou de kanshebbers?
Dat is nu misschien ook wat lastiger aan te geven dan voorgaande seizoenen met de stops die we hebben gehad. Verwachting is natuurlijk DSO en UVS. Zij hebben ieder jaar een sterk team staan en dat is ook terug te zien aan de uitslagen in de voorbereiding. Je hebt potentiële teams in de competitie zitten die kunnen verrassen. Vlak een HVC’10 of RCL niet uit. En zo kan er nog wel een team bijzitten. Uiteraard vind ik SVC’08 ook een kanshebber.

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief