Dennis Olman (DoCoS): De selectie weer mentaal in het ritme krijgen was de belangrijkste opdracht

Foto Dennis Olman bron DoCoS

Dennis, hoe is het met je?
Met mij gaat gelukkig alles goed en ben gezond en wel.

Hoe is de vakantie geweest?
De vakantie hebben we doorgebracht in eigen land en is goed bevallen hoor. Wij zaten in het midden van het land waar toch veelvuldig de zon heeft geschenen en er zat tijd en ruimte is geweest om heerlijk de leuke dingen te doen waarbij je goed tot rust komt.

Hoe is het om weer te trainen voor echte wedstrijden?
Dat is echt weer een heerlijk gevoel waar je eigenlijk niet bij stilgestaan hebt. Dat je zoiets ongelooflijk hebt kunnen missen en als gewoon beschouwde. Je merkt ook dat alles en iedereen met heel hun ziel en zaligheid naar uitgekeken hebben. Je hebt weer een doel om voor te trainen.

Heeft de afgelopen periode effect gehad op je selectie?
Ja dat heeft toch welop veel vlakken effect gehad hoor. Natuurlijk op de beleving en dan bedoel ik vooral het mentale deel. We wisten natuurlijk ook heel lang niet of er ooit nog op een (normale) wijze sport bedreven kon worden waardoor de moeheid al van iedereen zijn gezicht kon worden afgelezen.

Dit zag je ook terug bij de uitzichtloze trainingen waarin iedereen en dus ook de technische staf een stuk makkelijker werd in doen en laten. Dit stukje gemakzucht ombuigen nu het weer om het echte werk gaat bleek bij mijn selectie toch een onderschat iets hoor.

De groep ook mentaal weer in het ritme krijgen van wat er verlangd wordt om optimaal te presteren bleek best wel lastig, maar inmiddels wel gelukt.

Je zit weer in een zeer sterke poule met je elftal maar je wordt door aantal trainers als favoriet genoemd. Zie je dit zelf ook zo?
Hahaha meen je dat nou? Ik zou niet echt weten waarop dat dan gebaseerd zou moeten zijn. We zitten inderdaad in een zeer sterke poule waarin er een aantal ploegen zitten die al jaren om de hoofdprijzen mee (moeten) spelen, maar Docos is daar volgens mij nog niet een van hoor.

We moeten kijken waar Docos de afgelopen jaren vandaan komt en dat was gewoon degradatievoetbal, maar ik ben wel met degene eens dat het waarschijnlijk verleden tijd is en Docos wel heeft laten zien dat zij een ontwikkeling heeft doorgemaakt die ons aan het einde van het voetbalseizoen in oktober de koppositie opleverde na 4 wedstrijden hahaha.

Ik denk wel dat Docos nu ook wel tot de top vijf gerekend mag worden hoor.

Wat zijn de doelstellingen voor dit seizoen?
Zoals eerder aangegeven beseffen wij bij Docos ook dat er een ontwikkeling heeft plaatsgevonden en op basis daarvan hebben wij ook onze doelstellingen aangepast of aangescherpt. Wij willen dit seizoen spelen bij de top vijf van de 2e klasse en dat willen we ook doen met de veranderde speelwijze/stijl waarvoor wij gekozen hebben

De hoop is er dan ook om uiteindelijk mee te mogen of kunnen spelen om een promotieplek of nacompetitie.

Wie zijn volgens jou de favorieten voor dit seizoen?
Zonder zelf in een underdog rol te willen komen of weg te lopen voor de ontwikkeling die wij hebben doorgemaakt denk ik dat wij geen absolute favoriet zijn. Ik denk dat Uvs, Dso, en Westlandia de absolute favorieten zijn voor de titel, met daarbij in de achtervolging svc’08 en misschien toch ook Docos.(al zal je dat na de resultaten in de beker niet zeggen.

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief