Patrick Demmers (ODB zaterdag): Het is heerlijk om weer terug te zijn na een slechte periode

Patrick, hoe is het met je?
Het gaat gelukkig weer goed na een hele zware Corona periode, waarin ik echt 8 maanden heel erg ziek ben geweest van Covid 19. Momenteel nog wat long-covid restklachten waarbij ik geen geur en smaak heb naast een aantal cognitieve klachten, maar dat neemt niet weg dat we vol goede moed en motivatie zijn begonnen bij ODB!

Heb je een goede vakantie gehad?
Zeker, ik heb samen met mijn familie een super vakantie gehad van 4 weken in Carihuela/Spanje en ik ben met vrienden daarvoor naar Nederland-Tsjechië (Hongarije) en Spanje-Polen (Sevilla) geweest. Na een jaar niks gedaan te kunnen hebben fysiek en vanwege de maatregelen, was dit een welkome periode.

Hoe is het om weer voor echte wedstrijden te mogen trainen?
Ja heerlijk weer de wedstrijdvoorbereiding, de tactische training op donderdag, de spanning voor en bij een wedstrijd, de beleving mét supporters, de analyse en de 3e helft in de kantine. Zeker dat laatste heb ik wel heel erg gemist en is ook de reden waarom wij zo ontzettend blij zijn nu bij ODB. Als je 36 jaar trainer bent en die gezelligheid ineens in een klap weg valt is het heel fijn om bij een warme en gezellige club als ODB op deze manier te worden ontvangen en de sfeer weer gelijk te proeven.

Hoe tevreden ben je over de voorbereiding en de beker?
We zijn ongeslagen gebleven in de voorbereiding, maar met een kanttekening dat we nog niet tegen hele sterke tegenstanders hebben gespeeld. Voor ons nog moeilijk in te schatten waar wij precies staan dit seizoen met veel sterke tegenstanders, maar de sfeer zit er na zo’n voorbereiding in ieder geval goed in!

ODB zaterdag komt als nieuw team verrassend goed voor de dag. Hoe lastig was het om een representatief elftal op de been te krijgen?
Dat was een enorme klus want we begonnen zonder club, zonder zekerheid om op zaterdag te kunnen voetballen bij ODB en zonder geld. Bas Swillens heeft mij daarin heel erg geholpen met het starten van een team en allerlei randzaken die er natuurlijk bijkomen.  

Nu staat het fundament er, mede dankzij ODB, haar sponsorcommissie en onze hoofdsponsor Charitech Groep. Nu is het zaak om dit seizoen het goede gevoel vast te houden, waar het voordeel er is dat wij een hechte groep hebben die elkaar al langere tijd kent en waar gezelligheid en gedrevenheid in een adem genoemd kunnen worden.

Je zit in een sterke poule, denk je dat je een rol van betekenis kunt spelen?
Als trainer ga je altijd voor het hoogst haalbare, maar je moet wel realistisch blijven als nieuw selectie-elftal. In de Corona-periode hebben we goed door kunnen trainen, maar hoe het met de wedstrijdconditie zit op de langere termijn is natuurlijk afwachten.

We hebben nu de wind mee in de voorbereiding, maar zaterdag start het echte werk. Belangrijk voor ons om er een mooi seizoen van te maken waar wij ODB Zaterdag mooi op de kaart kunnen zetten en leuk mee kunnen doen zonder verdere druk.

Wie zijn de favorieten in deze poule?
Houtwijk is voor mij de torenhoge favoriet. Een ploeg die in mijn ogen enkel vanwege Corona nog op dit niveau speelt. Ik heb de ploeg van Richard al een aantal keer zien spelen en het is een elftal met heel veel kwaliteit, met jongens die moeiteloos mee kunnen in het linker rijtje van de 3e klasse. Maasdijk, Quintus, Msv’71 en Erasmus zijn de ploegen die het Sv Houtwijk moeilijk kunnen maken dit seizoen.

Wat zijn jullie doelstellingen?
De 1e stappen hebben we gemaakt met ODB Zaterdag en zoals eerder gezegd is het fundament nu gelegd. Onze doelstelling is om in het linker rijtje aan te sluiten en kijken of we ons een keer kunnen mengen in de strijd om een periodetitel met leuk voetbal en hopelijk een seizoen lang gezellige zaterdagen.

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief