Onnodig verlies Forum Sport tegen Nootdorp (2-3)

Marc du Chatenier mist strafschop

Nico Mos

Mooier kan de start van het amateurvoetbal in de 1e klasse niet zijn. Het affiche Forum Sport – Nootdorp is direct een regionale derby, die er toe doet. Immers een paar jaar geleden liep deze derby nog volledig uit de hand. Dat was afgelopen zaterdag gelukkig niet het geval. In een onderhoudende wedstrijd trok Nootdorp uiteindelijk aan het langste eind (2-3)

Sterk begin

De wedstrijd opende zeer sterk met al binnen drie minuten twee doelpunten. Forum Sport kwam aan de leiding door en prima genomen hoekschop, die Mike de Graaf, de gelegenheid spits, tot doelpunt promoveerde (1-0). In de aanval erop maakte Joey van Maaren al snel 1-1. Hij kon zo doorlopen omdat er achterin bij Forum Sport compleet werd mis getast. En nog was de koek niet op, want Forum Sport verdediger Gijs Hebbing tastte mis waardoor A.J. Mercera van Nootdorp profiteerde (1-2). er waren amper tien minuten gespeeld dus dat beloofde wat. Echter de goede wil was er weliswaar van beide kanten, maar de wedstrijd kakte behoorlijk in. Wel was er aan beide kanten veel strijd voor elke meter.

Cruciaal

Echte kansen bleven uit, ook al omdat Forum Sport hoge ballen voorgaf dat , met de lange verdedigers van Nootdorp, onbegonnen werk was.  Haitam el Marid van Forum Sport vond dat het anders moest. Hij kapte vier Nootdorp verdedigers uit en gaf een puntgave voorzet. Wederom stond Mike de Graaf op de juiste plek (2-2). Zo brak de rust aan. Na de thee een Nootdorp dat het tempo opvoerde om z.s.m. korte metten te maken met de Voorburgers. Zij kregen loon naar werken door in de 48e minuut 2-3 te scoren. Echter er was sprake van off side. De assistent scheidsrechter van de thuisclub stak ook de vlag omhoog, maar arbiter Akkaya wimpelde dat vlagsignaal weg. Na een uur wedstrijd kreeg Forum Sport de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De arbiter wees naar de stip nadat een speler van Forum Sport onderuit was gehaald in het strafschopgebied. Dit was cruciaal voor de thuisploeg om langszij te komen en zodoende een punt veilig te stellen. Echter Marc du Chatenier nam de pingel dramatisch, zodat doelman Michel de Leeuw op zijn gemak de penalty kon keren. Omdat Forum Sport ging drukken kwam er ruimte voor Nootdorp, maar daar maakten de gasten geen gebruik (meer) van, maar gingen wel met de winst naar huis.

“Drie persoonlijke fouten”

“Als de tegenstander drie doelpunten maakt door persoonlijke fouten van ons en je hebt de mogelijkheid om sowieso een punt te pakken en je doet het niet, dan heb je het verlies aan jezelf te wijten. Over 90 minuten gezien was een punt meer dan terecht geweest. Ik verwijt voornamelijk niemand, maar kan niets doen aan persoonlijke fouten. Het is zuur dat we er geen punt hebben uit gesleept”, aldus Forum Sport trainer Dennis den Turk.