Terugblik Landelijk zondag. Quick weer over Westlandia (zon) heen op ranglijst. RKAVV pakt knap punt bij TOGB (zon). TAC’90 (zon) lijdt ruime nederlaag

Zondag Derde Divisie:

Quick en Westlandia (zon) speelden zondagmiddag beiden een thuiswedstrijd. Quick won, Westlandia (zon) speelde gelijk. Door deze resultaten ging Quick de Naaldwijkers weer voorbij op de ranglijst.

Quick trad zondag aan op eigen veld tegen Dongen. De thuisploeg begon erg slecht aan de wedstrijd en stond na één minuut voetballen al met 0-1 achter. Quick kreeg de bal er voor de rust nog niet in, waardoor de 0-1 stand nog even bleef staan.

In de 57e minuut maakte Quick dan eindelijk gelijk: 1-1. Kai van Hese zag zijn strafschop gekeerd worden, maar Rachid Bouyaouzan schoot in de rebound wel raak. Pas in de 82e minuut kwam Quick op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Rick Burgering. Een aantal minuten hierna maakte Rick Burgering er 3-1 van, tevens eindstand.

Het Naaldwijkse Westlandia (zon) speelde thuis tegen het hoger geplaatste Gemert. Westlandia (zon) begon goed aan de wedstrijd. Bij rust stond de thuisploeg met 1-0 voor door een doelpunt van Jedsel Markes.

Lange tijd leek Westlandia (zon) de drie punten op het eigen sportpark te houden. Maar ver in blessuretijd sloeg het noodlot toch nog toe. In de 96e minuut kwam Gemert via een kopbal uit een corner langszij: 1-1.

Zondag Hoofdklasse A:

Het Leidschendamse RKAVV trok zondagmiddag naar Berkel en Rodenrijs voor de wedstrijd tegen topploeg TOGB (zon). TAC’90 (zon) speelde uit tegen De Zouaven. HBS kwam dit weekeinde niet in actie.

De wedstrijd tussen TOGB (zon) en RKAVV eindigde zondag in een 2-2 gelijkspel. De eerste helft was voor de Leidschendammers, de tweede voor de ploeg uit Berkel en Rodenrijs. Bij rust stond RKAVV comfortabel met 0-2 voor door doelpunten van Asim Metin en Yani Bouras.

In de tweede helft kwam de thuisploeg terug tot 2-2. Sitor Sla en Jay Zandbergen maakten de doelpunten voor TOGB (zon). TOGB (zon) ziet koploper Hoogeveen twee punten uitlopen. RKAVV staat nog altijd in de onderste regionen met vijf punten uit evenveel duels.

TAC’90 (zon) was op bezoek bij De Zouaven kansloos: 4-0. Zodoende beleeft TAC’90 (zon) nog geen geweldige start in de Hoofdklasse A dit seizoen. De Hagenaars haalden uit de eerste vijf wedstrijden slechts vier punten.

Alcides VV Emmen1 – 1
 Alphense Boys VV SJC0 – 3