Terugblik zaterdag 1e en 2e klasse. Forum Sport wint. Vitesse Delft en DSO blijven aan kop

Zaterdag 1e klasse A:

Het was zaterdag 9 oktober geen “super Saturday” voor onze regioploegen. Forum Sport won dan wel, de overige ploegen leden puntverlies.

Het Voorburgse Forum Sport boekte de eerste overwinning van het seizoen. Uit tegen Honselersdijk werd met 1-3 gewonnen. Honselersdijk staat laatste, met nul punten uit drie duels. Die Haghe kwam wel van de nul af. Uit tegen AFC werd met 1-1 gelijk gespeeld. Sebastiaan v/d Starre had Die Haghe in de eerste helft op een 0-1 voorsprong gezet. Een klein kwartier voor tijd kwam AFC terug tot 1-1.

VELO en Voorschoten’97 (zat) vergaten de aansluiting met de (sub)top te grijpen. VELO ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen Argon. Voorschoten’97 (zat) kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Valken’68. Bij rust stond Voorschoten’97 (zat) nog met 1-0 voor door een doelpunt van Loyd van der Wilden. In het tweede bedrijf kwamen de gasten alsnog langszij: 1-1.

Ook Nootdorp kon niet aanhaken. Uit tegen Zwaluwen’30 werd met 3-1 verloren.

Zaterdag 2e klasse C:

In de zaterdag 2e klasse C bleven Vitesse Delft en DSO na zaterdag ongeslagen. HVC’10 verloor en zag de Delftenaren en Zoetermeerders dus drie punten uitlopen.

Vitesse Delft speelde op eigen veld tegen het nog puntloze Soccer Boys uit Bleiswijk en won met 3-2. Norvin Mercera zette de thuisploeg na vijftien minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Na een kopbal van Lars Fransen op de lat sloeg Soccer Boys tweemaal toe: 1-2. Nasreddine Harrass zette Vitesse Delft weer op gelijke hoogte: 2-2. Waar Lars Fransen in de eerste helft nog op de lat kopte, kopte hij een minuut of zes voor tijd wel raak: 3-2. Ook DSO won, met 1-3 bij Te Werve. De Rijswijkers hebben na drie wedstrijden nog altijd nul punten. DSO gaat samen met Vitesse Delft aan kop met negen uit drie. HVC’10 haakte af, op eigen veld bleek UVS met 0-3 te sterk.

Naast UVS meldt ook Westlandia (zat) zich in de subtop. De Naaldwijkers wonnen op eigen veld van Kagia: 2-1. Na een 0-0 ruststand maakte Lars v/d Berg er na twee minuten spelen in de tweede helft 1-0 van. Een minuut of twintig voor tijd kwam Kagia op gelijke hoogte: 1-1. In de 79e minuut viel het winnende doelpunt. Een voorzet van Roy van Beek werd door een Kagia-verdediger achter de eigen doelman geschoten: 2-1.

SVC’08 en RCL pakten zaterdagmiddag de eerste overwinning van het seizoen. RCL was uit bij DoCoS met 1-2 te sterk. SVC’08 won met dezelfde cijfers uit bij Van Nispen.

Redactie en foto’s: Hethaagsamateurvoetbal.nl

DoCoS RCL1 – 2
 HVC ’10 UVS0 – 3
 Vitesse Delft Soccer Boys3 – 2
 HVV Te Werve SV DSO1 – 3
 RKVV Westlandia Kagia2 – 1
Van Nispen SVC ’081 – 2