DHC overklast FC Boshuizen

De eerste 30 minuten van de wedstrijd waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Een wedstrijd die in hoog tempo werd gespeeld. Een van de oorzaken waren de lange ballen van achteruit in verband met de slechte kwaliteit van de grasmat.  Centrale verdediger en aanvoerder van FC Boshuizen, Omar Hamdi bediende zijn spitsen met lange ballen en sloeg het hobbelige middenveld regelmatig over. Al in de 8e minuut scoorde Frank van Gils, dat werd voorafgegaan door een fraaie combinatie van Milan Kooij, Shabani Rajabu en Mohamed Maatoug voor de Leidenaren. Boshuizen vergat vlak daarna afstand te nemen van de Delftenaren. Halverwege de eerste helft kreeg DHC steeds meer vat op het spel.  Doelverdediger van Boshuizen, Mohamed Ziaoula, voorkwam met voortreffelijke reddingen de aansluitingstreffer.

In de 43e minuut was het de sterk spelende spits Jordy Brouwer, die een hoekschop van links, genomen door Jeffrey van Roon, perfect de gelijkmaker inkopte. DHC had tot aan de rust Boshuizen volledig in de tang en was de betere ploeg.

Dominerend

De 2e helft was volledig voor de Delftenaren. Combinerend verschenen zij constant voor het Leidse doel. He spel was verzorgder en fysiek waren zij de Leidenaren individueel de baas. De score 1-2 in de 48e minuut en de 1-3 in de 58e minuut, beiden gescoord door Ilias Kariouh was uiteindelijk nog een matige afspiegeling van de spelers van Arie van der Padt. Zij gingen met 3 verdiende punten terug naar Delft.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher