Terugblik Landelijk zondag. Nederlagen voor Quick, Westlandia (zon), HBS en TOGB (zon). RKAVV en TAC’90 (zon) doen goede zaken

Zondag Derde Divisie B:

Zowel voor Quick als Westlandia (zon) stond er zondag 10 oktober een uitwedstrijd op het programma. Quick trok naar het lager geplaatste EVV. Het Naaldwijkse Westlandia (zon) speelde uit bij ADO’20.

Quick maakte geen goede beurt op bezoek bij EVV. Het ging met 1-0 onderuit. Na een 0-0 ruststand viel het enige en dus winnende doelpunt pas in de 70e minuut. Quick ziet tegenstander EVV op een gelijk aantal punten komen op de ranglijst. Alleen het doelsaldo van Quick is één doelpunt beter.

Westlandia (zon) verloor op bezoek bij ADO’20 met 3-0. Al na zes minuten keken de Naaldwijkers tegen een 1-0 achterstand aan. Na twintig minuten voetballen had Westlandia (zon) zomaar voor kunnen staan, maar de scheidsrechter keurde twee doelpunten af wegens buitenspel. Pas in de 69e minuut maakte de thuisploeg er 2-0 van. Een kwartier voor tijd viel ook nog de 3-0.

Volgende week zondag, 17 oktober, spelen Quick en Westlandia (zon) beiden thuis. Quick ontvangt ADO’20, Westlandia (zon) speelt dan tegen UNA.

Zondag Hoofdklasse A:

Regioploegen HBS, RKAVV en TAC’90 (zon) speelden zondag 10 oktober allen een thuiswedstrijd. TOGB (zon) speelde uit bij VV Emmen.

HBS ging op eigen veld met 1-2 ten onder tegen Be Quick 1887. HBS vergat hierdoor de aansluiting met de (sub)top te pakken. Julian Klooster had de thuisploeg nog wel op een 1-0 voorsprong gezet, maar Be Quick 1887 bleek na 90 minuten toch te sterk: 1-2.

RKAVV en TAC’90 (zon) deden beiden goede zaken. De Leidschendammers versloegen op eigen veld De Zouaven met 3-0. TAC’90 (zon) won met 3-1 van Velsen. RKAVV stond bij rust al met 2-0 voor door doelpunten van Remco Overdevest en Hayden Bergen. Een minuut voor tijd zorgde Jeremy van Lochem voor de 3-0.

TOGB (zon) verloor verrassend van Emmen: 2-1. Na een 2-0 achterstand kon Twan Verdel enkel nog de eer redden voor de ploeg uit Berkel en Rodenrijs: 2-1. Door deze verrassende nederlaag ziet TOGB (zon) koploper Hoogeveen nog verder uitlopen. Hoogeveen won zondag met 0-6 van SDO.

Alphense Boys Alcides1 – 3
 VV Emmen TOGB2 – 1