Terugblik zondag 1e klasse B. Derby VUC – Den Hoorn onbeslist. DHC komt naast koploper Den Hoorn

Zondag 1e klasse B:

DHC speelde zondag 10 oktober een uitwedstrijd dichtbij huis. De Delftenaren moesten in Leiden voetballen tegen FC Boshuizen. Naast FC Boshuizen – DHC stond er ook de derby tussen VUC en Den Hoorn op het programma.

Bij FC Boshuizen tegen DHC stond het na 45 minuten voetballen gelijk: 1-1. In de tweede helft maakte DHC het keurig af en won met 1-3. De derby tussen VUC en Den Hoorn eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na 49 seconden was het al raak. Noah Barends zette Den Hoorn op een 0-1 voorsprong. In de 71e minuut kwam VUC langszij dankzij een raak geschoten strafschop van Giovanni Linnenbank: 1-1.

Voor Den Hoorn betekende het 1-1 gelijkspel bij VUC het eerste puntverlies van dit seizoen. Doordat DHC bij FC Boshuizen won, staan de Delftenaren nu samen met Den Hoorn bovenaan. VUC pakte zondag pas het tweede punt in deze competitie.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl