Ontketend TAC’90 verslaat Velsen na prima tweede helft

TAC `90 gooide direct na rust wel alle remmen los tegen Velsen

Op een zonovergoten sportpark De Verlichting ontving TAC `90 tegenstander RKvv Velsen dat volgend jaar haar 100 jarig bestaan viert.

Zij hebben net als TAC rond 500 spelende leden. Wij van Het Haags Amateur Voetbal waren er weer bij om verslag te doen. Het arbitraal trio kwam uit het hele land Maastricht – Zeeland en Bussum en Max Kok was de KNVB – scheidsrechter van dienst.

Als TAC’90 deze wedstrijd zou winnen kwam de ploeg op gelijke  hoogte met Velsen  op de ranglijst.

Velsen speler Rachid Madi was de eerste speler die kort na het beginsignaal, een schot loste dat net naast de paal ging, van het doel van TAC’90 keeper Dennis Hendriks. Diezelfde Hendriks tikt na 15 minuten spelen een bal over de doel lat. TAC’90  begon zwak aan dit duel en liet de club uit Velsen prima in de wedstrijd komen.

De kleine 200 toeschouwers zagen in die beginfase niet het TAC’90 dat graag gezien wordt. Na een minuut of 25 was linkerspits Daimairo Rigters  te zelfzuchtig, hij ging 3 man voorbij, en schoot naast de goal in de korte hoek waar de bal breed naar Randall Labordes een betere optie was geweest.  Omdat het niet liep gingen diverse TAC’90 spelers mopperen tegen elkaar en daar verras je de tegenstander niet mee.

Velsen trok zich niets van dit alles aan en kwam via hun spits Lennaert Stuur in de 38 minuut  op een 0 – 1 voorsprong.  Vlak voor rust had TAC’90 spits Sinan Keskin het laatste woord, hij mikte op de bovenkant van de lat van keeper Bas Schol. Al met al een verdiende voorsprong voor de ploeg  uit Velsen die efficiënter speelde.

Het moet  in de rust volgens Mario Koswal gedonderd hebben in de kleedkamer bij TAC’90 en dat was te zien. Vanaf minuut 1 na rust  gooide TAC’90 alle remmen los. Spelend richting Aagje Dekenlaan werd het publiek getrakteerd op het voetbal dat het graag ziet.

De Velzenaren moesten of  zij wilde of niet, terug op eigen helft. Met kunst en vliegwerk probeerde de ploeg uit Velsen de TAC’90  storm te doorstaan, wat niet lukte.

Sinan Keskin maakte 10 minuten na rust de gelijkmaker 1 – 1. Op dat moment verdiend. Vrij snel daarna gaf Dajmairo Rigters een schitterende voorzet van rechts en die bal werd net over de goal gekopt.  TAC’90 was helemaal terug in de wedstrijd en de amusementswaarde steeg met de minuut.  20 minuten na rust gad TAC’90 wervelwind Soylemez een dieptepass op Sinan Keskin en de 2–1 was een feit.

TAC’90 verslapte niet en drukte het gaspedaal nog verder in. De verdedigers van Velsen wisten soms niet waar ze het zoeken moesten .De beste man van het veld  Sinan Keskin gaf weer  een mooie diepte bal op Dajmairo Rigters die bekwaam de 3–1 binnen tikte.

De wedstrijd was gespeeld alhoewel Randall Labordes de 4 – 1 nog op zijn schoen had. Labordes wilde eerst een Velsen speler omspelen en dat lukte jammer genoeg voor de thuisploeg niet.

Het was een wedstrijd met twee gezichten, voor rust een timide spelend TAC’90, na rust een drie klassen beter spelende thuisploeg dat ook nog een goal van invaller Jezus Penato wegens buitenspel zag worden afgekeurd.

Opvallend: Sinan Keskin en Jezus Pinate trokken na het maken van het doelpunt beiden hun shirt uit wat hen meteen een gele kaart opleverde. Een domme en onnodige actie die nog geld kost ook dat door de supporters zal worden betaald.

Mario Koswal verklapte na afloop dat het niet gezellig was in de rust. “Afspraken werden niet nagekomen en de beleving was onder de maat” Dat zo een speech helpt was duidelijk zichtbaar na de rust.

Tekst: Peter Grootscholten

Foto`s: Frans van der Horst