Terugblik zaterdag 3e klasse. Blauw-Zwart hard onderuit. Verburch alleen aan kop na misstap Lyra

Zaterdag 3e klasse A:

Het Wassenaarse Blauw-Zwart speelde zaterdag 16 oktober uit tegen het nog ongeslagen CVC Reeuwijk. Een behoorlijke uitdaging, maar om niet verder te zakken op de ranglijst moest er resultaat behaald worden in Reeuwijk.

Blauw-Zwart kwam zaterdagmiddag van een koude kermis thuis. Bij rust keek het in Reeuwijk al tegen een 3-0 achterstand aan. Na 90 minuten stond er 6-0 op het bord. De ploeg uit Wassenaar staat na vier competitieduels op een teleurstellende tiende positie op de ranglijst. Blauw-Zwart haalde pas vier punten.

Zaterdag 3e klasse B:

Verburch is na speelronde vier nog de enige ploeg die alles gewonnen heeft. Lyra ging nipt onderuit zaterdagmiddag. Naaldwijk en DWO behaalden ook niet het gewenste resultaat.

Verburch kwam in de topper met Schipluiden nipt als winnaar uit de bus: 0-1. Lyra verloor met 2-1 van KMD, waardoor Verburch nu alleen aan kop gaat in 3B. Lyra kwam via Jari van Dijk vroeg in de wedstrijd op voorsprong: 0-1. Maar KMD bleek uiteindelijk toch te sterk: 2-1. Arend Balijon en Sam Haghighad waren trefzeker voor KMD.

Naaldwijk en DWO leden verrassend puntverlies. Naaldwijk bleef uit bij DUNO op een 3-3 gelijkspel steken. Tim Zwinkels, Floris Groot en Danny Niël scoorden voor Naaldwijk. Voor DUNO waren Joel van Oeveren, Elyseo van de Graaf en Tim van Zweden trefzeker. DWO ging verrassend ruim onderuit op bezoek bij Quick Steps: 5-2. Voor Quick Steps waren dit de eerste punten van het seizoen.

Loosduinen en Ariston’80 staan ook na vier duels nog altijd op nul punten. Loosduinen verloor zaterdagmiddag ruim van SC Monster: 1-5. Bij rust was de stand nog gelijk: 1-1. In de tweede helft liep Monster eenvoudig weg naar 1-5. Bart Ruwaard scoorde voor de thuisploeg. Ariston’80 ging op bezoek bij DSVP met 2-0 onderuit. Voor de ploeg uit Pijnacker betekende dit de eerste zege van het seizoen. DSVP heeft nu vier punten. Beide doelpunten werden gemaakt door Dylan de Haan.

DSVP Ariston ’802 – 0
 HSV DUNO VV Naaldwijk3 – 3
 SV KMD VV LYRA2 – 1
 SV Loosduinen SC Monster1 – 5
 Quick Steps SV DWO5 – 2
 VV Schipluiden VV Verburch0 – 1