Terugblik zaterdag 4e klasse. SVO Buytenpark verrast. Celeritas, KSD-Marine, Quintus en Houtwijk pakken vierde zege op rij

Zaterdag 4e klasse D:

Zaterdag 16 oktober stond de derby tussen SVO Buytenpark (het voormalige SV Oosterheem) en BSC’68 op het programma. De wedstrijd van FC Zoetermeer thuis tegen Hillegersberg (zat) ging niet door.

BSC’68 kreeg binnen het half uur een behoorlijke klap te verwerken. De Benthuizenaren kwamen met tien man te staan na een rode kaart voor Jelle Verhoeff wegens natrappen. Toch kwam BSC’68 uit een vrije trap van Guido de Peinder nog voor de rust op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft kwam SVO Buytenpark op gelijke hoogte: 1-1. Even later kwam ook de thuisploeg met tien man te staan na de tweede gele kaart voor Joey Wezenaar. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. SVO Buytenpark boekt hiermee een knap resultaat tegen de koploper van 4D.

BSC’68 staat nog altijd bovenaan samen met CKC, dat ook gelijk speelde.

Zaterdag 4e klasse E:

RVC Celeritas en KSD-Marine gaan na vier speelronden nog altijd aan kop met de volle buit. Oliveo haakte af. De topper tegen Graaf Willem II VAC werd nipt verloren. Desondanks staat de ploeg uit Pijnacker nog altijd hoog genoteerd op de ranglijst, evenals Graaf Willem II VAC en SEV. Na de top vijf valt er een behoorlijk gat.

Celeritas en KSD-Marine deden zaterdagmiddag gewoon wat ze moesten doen: winnen. En dit deden ze nog eens ruim ook. Celeritas was met 8-1 te sterk voor De Ster. KSD-Marine liet niets heel van REMO: 6-1.

Oliveo leed haar eerste competitienederlaag van dit seizoen. Uit bij Graaf Willem II VAC werd met 2-1 verloren. Nadat Graaf Willem op 1-0 was gekomen, zorgde Tim van Rheenen uit een voorzet van Gerben Pels voor 1-1. Tien minuten na rust kwam de thuisploeg weer met 2-1 voor, tevens eindstand. Graaf Willem gaat door deze overwinning over Oliveo heen op de ranglijst. SEV won ook. Uit tegen HDV werd het nipt 1-2. In de achtste minuut kwam HDV verrassend op 1-0. Na 23 minuten voetballen maakte Ariya Farsi gelijk: 1-1. In de blessuretijd van de wedstrijd kwam SEV goed weg door een doelpunt van Jasper Koning: 1-2.

Vredenburch, Haagse Hout en DVC pakten de eerste punten van het seizoen. Het Rijswijkse Vredenburch versloeg op eigen veld HPSV met 4-1. Haagse Hout hield Semper Altius op 1-1 en DVC speelde uit bij RAS knap met 1-1 gelijk.

Zaterdag 4e klasse F:

De opdracht voor Quintus en Houtwijk was eenvoudig. Winnen en de ongeslagen status en voorsprong op de concurrentie behouden. Beide ploegen slaagden daar in de vierde speelronde wederom in.

Quintus speelde uit tegen Erasmus (zat). Bij rust was de stand 0-1 in het voordeel voor Quintus. Vlak na rust bouwde Quintus de score uit: 0-2. Mitchel Beijersbergen zette Erasmus (zat) daarna op 1-2, maar Quintus liep uiteindelijk vrij eenvoudig uit naar een 1-5 overwinning. Houtwijk kende bij hekkensluiter Toofan meer moeite. De ploeg van trainer Richard Douw sleepte uiteindelijk een nipte 2-3 overwinning uit het vuur. Quintus en Houtwijk gaan samen aan kop in 4F.

MSV’71, GDA en PGS Vogel wonnen ook. De drie ploegen staan op de respectievelijke derde, vierde en vijfde positie op de ranglijst. Maar de achterstand op de twee koplopers bedraagt wel vijf punten. MSV’71 kende zaterdagmiddag geen genade met HMSH (zat): 9-0. GDA won bij BMT: 0-3. Samir Ben Omar, Sander van der Ende en Gokman Coban maakten de doelpunten voor GDA. PGS Vogel versloeg Wanica Star: 6-0.

Maasdijk deed eindelijk wat van ze verlangd wordt. De eerste overwinning van het seizoen is een feit. Uit bij VCS werd met 1-6 gewonnen.

Het duel tussen GSC ESDO en ODB (zat) werd na vijftien minuten gestaakt door een blessure van de scheidsrechter.