Forum Sport laat voorsprong glippen

Nico Mos

De thuiswedstrijden lopen bij Forum Sport (nog) niet naar wens. Sterker, het prille seizoen verloopt (te) wisselvallig. Afgelopen zaterdag tegen AFC leek de wedstrijd in de tas, maar de Amsterdammers ging er toch met de winst vandoor (1-2).

Voorburg – Na afloop van de wedstrijd ging het aanvankelijk maar over één ding namelijk: er stonden twee AFC spelers niet op het wedstrijd formulier. En laten zij ( nummer 18 en 25) nu juist in de laatste fase van de wedstrijd toeslaan. De nummer 18 belastte zich met een hoekschop, pakweg 10 minuten voor tijd, en nummer 25 scoorde de 1-2. De reactie van de arbiter heb ik verder niet kunnen krijgen hierover.

De wedstrijd begon hoopvol met een aandringend Forum Sport waar beurtelings in de  Marc du Chatenier en Mike de Graaf in de spits op doken. Ook de buitenspelers van de thuisclub Lorenzo Seymonzon en Lucius Gyamfi wisselden continu van plek. Maar beide spelers konden 90 minuten geen vuist maken, omdat ze hun meerdere moesten erkennen in de beide sterk spelende AFC vleugelverdedigers. De eerste helft was, optisch gezien,  de thuisclub de bovenliggende partij, kansen werden er niet echt afgedwongen. Overigens voor de gasten uit Amsterdam gold hetzelfde. Een handvol hoekschoppen en vrije trappen daargelaten.

Marit el Haitam

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Maar na een dik uur speeltijd kreeg de behendige Forum Sport middenvelder, Marit el Haitam, de bal in bezit. Hij zette twee verdedigers op het verkeerde been en drukte af in de verre hoek (1-0). Het doelpunt kwam wel enigszins uit de lucht vallen, omdat de thuisclub gewoonweg te weinig afdwong. AFC rechte de rug en via een vrije trap belandde de bal bij de geheel vrijstaande Quincy Kluivert, die raak kopte (1-1). Er was nog een kwartier te spelen en die werd goed benut door in de slotfase 1-2 te scoren.