KSD-Marine nestelt zich brutaal aan kop na 6-1 zege op REMO

Wie bij aanvang van de competitie had gezegd dat KSD Marine in het spoor van titelfavorieten als Celeritas, Graaf Willem VAC en Oliveo zou blijven, zou waarschijnlijk op een schaterlach getrakteerd worden. Maar na vier speelronden is dat toch echt de realiteit. Sterker nog: KSD Marine behoudt samen met Celeritas de maximale score in de 4e klasse E.

Nadat verleden week Semper Altius vrij gemakkelijk opzij werd gezet, kwam deze zaterdag REMO op bezoek in ‘de Kuil’. Door de kenners vooraf gezien als een tegenstander van een ander kaliber.

Echter, binnen twee minuten stond KSD Marine al op een 1-0 voorsprong. Goed voorbereidend werk van Joshua Smart werd op waarde geschat door Roan van Baaren. Er volgden nog meer kansen voor de thuisploeg, maar er leek iets van gemakzucht in het team te sluipen. Door onoplettendheid in de verdediging maakte REMO zelfs 1-1. Mitchel Kranenburg zorgde voor rust nog wel voor de 2-1 voorsprong voor KSD Marine.

Na rust was opnieuw Mitchel Kranenburg trefzeker. KSD Marine liep daarna snel uit naar 4-1 (Jacco Wevers), 5-1 (Kia Sharif) en 6-1 door Brian Bloemink. Zo werd ook het doelsaldo van wat kleur voorzien, passend bij een koploper.

Een klinkende zege in een zeer sportieve wedstrijd met een goed leidende scheidsrechter. De vraag begint zich aan te dienen hoe lang het team van Henk Baggerman dit vol kan houden. Voor dromen over een periodetitel is het nog te vroeg, helemaal omdat aankomende zaterdag de lastige uitwedstrijd bij SEV op het programma staat. Maar mocht KSD Marine ook de bewoners van de Kastelenring aan de zegekar binden, dan mag er best een beetje gedroomd worden.

Redactie en foto: Stevan Zmiric