PGS Vogel boekt ruime zege op Wanica Star

Na het teleurstellende verlies van vorige week trad PGS aan tegen Wanica Star. Zij wonnen vorige week van MSV’71 en dus was PGS gewaarschuwd. Vanaf de eerste minuut waren de intenties gelijk duidelijk en waren de kansen voor PGS. In de eerste minuut kreeg Danny Plugge een grote kans maar schoot de bal in het zijnet. Na een kwartier spelen schoot Moncif Hakmaoui de bal nog op de paal en zo wilde de bal er maar niet in. In de 23e minuut viel uiteindelijk de eerste goal, een steekpass van Danny Plugge werd vakkundig afgemaakt door Moncif Hakmaoui. PGS bleef doordrukken en kansen creëren. Zeven minuten later lag dan ook de 2-0 in het net van Wanica Star. Weer Moncif Hakmaoui, die vanuit ongeveer de zelfde positie kon afdrukken, na de assist van Max de Bruijn. 2-0 was dan ook de prima ruststand, maar eigenlijk had PGS al voor rust meer moeten scoren.

De tweede helft begon PGS waar het de eerste helft geëindigd was. Vier minuten na rust kon Max de Bruijn de bal intikken nadat het schot van Moncif Hakmaoui werd gekeerd door de doelman. Een minuut later kon Moncif Hakmaoui dan wel zijn hattrick voltooien door de verdediger van Wanica mooi te omspelen en in de verre hoek raak te schieten. Na een uur spelen werd de mooiste goal van de dag gemaakt. Een voorzet van Max Oldenbeuving werd opgepikt door de sterk spelende Rik van de Graaf. Hij kreeg de bal bij Max de Bruijn, die op zijn beurt tussen twee spelers van Wanica door soleerde en met links fantastisch binnenschoot. De wedstrijd viel een beetje stil na het uur en er werden weer veel kansen gemist. Keeper Milan Brakel en het centrale duo Michael van Alem en Bas Sant deden er alles aan om de 0 te houden en maakte de snelle en goede aanvallers van Wanica onschadelijk. Vlak voor tijd werd het nog 6-0 door Rami Abdelrazak, die binnen kon koppen na een voorzet van Mo Ouali.

Volgende week gaat PGS op bezoek bij Houtwijk.

Redactie, foto’s en video: PGS Vogel