HVV boekt bij IJsselmonde vierde zege op rij

HVV in 2e helft op dreef.

In een aantrekkelijke 2e helft pakte HVV  drie kostbare punten tegen het Rotterdamse IJsselmonde. In de voortuin van de Kuip werd de strijd tegen IJsselmond aangegaan. IJsselmonde een fusie vereniging van de Rotterdamse clubs Lombardijen, SC Maasstad Tediro en RVV DHZ sinds 1 juli 2017. Een tegenstander met enige zaalvoetbalinternationals en aanvoerder Ali Boussabon in de gelederen. De eerste 45 minuten hielden beiden teams elkaar goed in evenwicht. IJsselmonde met vele technisch begaafde spelers, die elkaar goed vonden echter in de afwerking tekortschoten. HVV met een elftal dat als team goed is uitgebalanceerd. Achterin verdedigend hun mannetje stonden en op het middenveld prima werkers die het spel uitstekend verdeelden. Vooral de samenwerking met de snelle spitsen Joppe Dekker, Phil Altimari. Ook de schakels Joppe van der Bruggen en veel in de voorste linie opererende Tommie Steens. Het regelmatig op de juiste momenten opkomen van de buitenverdedigers Max Hagemann en Wouter Vrijmoet maakt het voor een tegenstander extra moeilijk en vergt conditioneel veel.

Evenwicht

IJsselmonde pegelde een bal in de 13e minuut tegen de onderkant lat waarbij doelman Guus Dicke, die een foutloze wedstrijd speelde, kansloos was. Ook aan de zijde van HVV kwamen kansen. In de 31e minuut stuurde Joppe van der Bruggen zijn naam genoot Joppe (Dekker) weg, die scherp voorgaf aan Phil Altimari net iets tekortkwam om de score te openen. Nog gen 6 minuten later was het wederom Altimari die van dichtbij inschoot en vervolgens de terugkaatsende bal van de doelman in 2e instantie overschoot. In de 43e minuut claimde HVV een strafschop na een theatraal uitgevoerde Schwalbe binnen de 16 meter van Tommie Steens. De leidsman wuifde deze fraaie duikeling weg en voelde zich gelukkig ook niet in de maling te zijn genomen, waarbij de kaarten op zak bleven. Ruststand 0-0.

IJsselmonde hield voor he 2e bedrijf hun aanvoerder Ali Boussabon in de kleedkamer. Bij HVV kwam Jesper Fennema het veld in voor Max Kranendijk.

Kroonleeuwen niet te stuiten

Al snel kreeg de wedstrijd een wending waarbij de Kroonleeuwen het heft in handen namen. Hoger tempo, veel beweging zonder bal, verdedigend door de spitsen en aanvallende goed opkomende verdedigers. IJsselmonde had hier moeite mee. De druk die werd gegeven werd in de 54e minuut beloond. Na vele kansen die niet het gewenste resultaat opleverde was het Joppe Dekker met Tommie Steens met een schitterende combinatie die vervolgens Ernest Janssen bediende, die de bal achter de doelman van IJsselmonde de 0-1 binnentikte. HVV had de smaak te pakken. In de 60e minuut pegelde Altimari de bal hard op de paal. Max Hageman zag zijn inzet in de 66e minuut beloond met een fraai 2e doelpunt nadat de bal vanuit een hoekschop voor zijn voeten kwam en zo de 2-0 op het scorebord bracht. Vlak hierna viel het aansluitingsdoelpunt, na even een moment van onoplettendheid achterin kon de IJsselmonde invaller Houssie El Zeryouh fraai met een lob, vrij makkelijk, scoren. De wedstijd was na dit tegendoelpunt volledig in handen van de Kroonleeuwen. Legio doelrijpe kansen werden niet verzilverd. Tien minuten voor tijd was het Altimari die na een goed aangespeelde pass van Joppe van der Bruggen de winst veiligstelde. Voor de toeschouwers een aantrekkelijke 2e helft. Aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen het Vlaardingse VFC. Succes!