november 30, 2021

GDA blijft kansen missen en staat weer met lege handen

Zaterdag 23 oktober stond het duel tussen de subtoppers GDA en MSV’71 op het programma, de wedstrijd werd gespeeld op Sportpark Madestein. GDA stond vooraf met zeven punten uit vier duels op een vierde positie en MSV’71 stond daar één plek boven met hetzelfde aantal punten maar met een beter doelsaldo bezette de Westlanders de derde plaats op de ranglijst. Het duel eindigde na een 0-0 ruststand in een 1-2 overwinning voor de bezoekers.

GDA begon met Dennis Lubout voor het eerst in de basis sterk aan het duel en de eerste echte kans was binnen vijf minuten ook voor de thuisclub, Samir Ben Omar was op rechts langs zijn tegenstander geglipt en diens voorzet bereikte Sander van der Ende maar het schot van v.d. Ende eindigde op de vuisten van de MSV’71 doelman. MSV’71 kreeg hun eerste kans uit een dood spelmoment, een vrije trap werd voor het GDA doel gebracht en de spits kon vrij inkoppen maar Alessandro Visser hield ook zijn doel schoon. GDA reeg een aantal goede kansen aaneen, Sander van der Ende leek op weg naar de openingsgoal maar vond wederom de doelman op zijn weg en ook Samir Ben Omar zag zijn inzet via de doelman net langs het MSV’71 doel rollen. GDA kreeg in die fase voor rust een groot aantal corners maar hieruit kon het niet gevaarlijk worden.

 In de dertigste minuut een vervelend voorval waarbij scheidsrechter Berkleef het lijdend voorwerp was, Didi Eesiah ging op links snel door en trok de bal hard richting MSV’71 doel maar de bal ketste tegen de zijkant van het hoofd van de scheidsrechter die voor meer dan acht tellen neerging. Nadat scheidsrechter Berkleef weer op de been was kon hij het duel verder zonder kleerscheuren tot een goed einde brengen, gek genoeg trok de leidsman na zijn K.O. wel ineens in een kort tijdsbestek een flink aantal gele kaarten. De rust brak met een 0-0 tussenstand aan.

Na rust weer een beter GDA maar ook MSV’71 beet aanvallend iets meer van zich af. De Westlanders kwamen in de 54e minuut op een 0-1 voorsprong, hun linkerspits die doorgaans op de brommer was gaf een voorzet en die werd door de spits bekroond tot doelpunt, GDA was even van de leg maar pakte het na een minuut of vijf weer op. Na een uur spelen wisselde GDA trainer Ronald Paats een aantal keren aanvallend om toch iets te forceren. Dat kwam tot uiting in de meer dan terechte gelijkmaker, aan de rechterkant begon Justin Schoenmaker op eigen helft aan een aanval en met een dubbele één/twee verscheen Schoenmaker voor de doelman die dit keer geen antwoord op de inzet had 1-1.

GDA bleef door de aanvallende wissels erg veel op de helft van de tegenstander in balbezit en leek het duel naar zich toe te gaan trekken maar kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. Bij een scrimmage op twee meter voor het MSV’71 doel konden meerdere GDA spelers net niet een teen tegen de bal zetten om die in het doel te krijgen, MSV’71 verdedigde uit en de bal kwam via het middenveld bij de snelle spits terecht die in de counter de 1-2 achter GDA doelman Alessandro Visser schoot. GDA viel met man en macht nog aan en zelfs doelman Visser melde zich bij een corner voor het MSV’71 doel maar dit mocht niet meer baten.

Volgende week speelt GDA een lastig uitduel tegen PGS/Vogel met 10 man een punt uit het duel tegen Houtwijk haalde en GDA op de ranglist passeerde. Het duel op Ockenburgh begint om half drie.

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief