Quintus winnaar van heerlijke derby

Zaterdagmiddag 23 oktober stond de enige echte derby op het programma voor Quintus. Namelijk uit bij v.v. Maasdijk. Zoals het hoort bij een derby zijn er op de wedstrijddag net wat extra dingetjes geregeld, zo ook zaterdagmiddag natuurlijk met een heerlijke lunch voor spelers en begeleiding en een voorverwarmde bus om de ploeg naar Maasdijk te brengen.

Niets werd aan het toeval overgelaten, maar dat was helaas niet terug te zien in de eerste helft. Quintus speelde mat, zonder beleving en ging dan ook met een 1-0 achterstand  richting kleedkamer.

Wat de ploeg van Richard Langeveld en Eus Zwirs in de rust te horen hebben gekregen, dat blijft in de Heul maar in de tweede helft spatte de vonken er weer vanaf.

In de 49e minuut werd Angelo Zwirs in het zestien meter gebied onderuit gehaald en dezelfde man schoot met overtuiging de toegekende penalty in. De ploeg was los, vloeiende combinaties waren er te zien met goede aanvallen en kansen die daaruit volgde. De in grote getale aanwezige Heulse aanhang zat te wachten op de 1-2, maar Maasdijk kwam uit het niets toch ineens weer op voorsprong. De Heulenaren schakelde nog een tandje bij en vijf minuten later was het door een prachtig afstandsschot van Remco van der Knaap weer 2-2.

De ploeg rook bloed en door wederom, maar nu 2x,  Angelo Zwirs stond er 2-4 op het scorebord. Dat diep in blessuretijd nog de 3-4 viel was jammer en had niet mogen gebeuren, maar daarna floot de scheidsrechter direct af en kon het feest met de aanhang in gang worden gezet.

Daar het 2e  elftal op hetzelfde complex met 2-3 had gewonnen, vertrok de bus met selectie en aanhang om 20.30 uur met een goed gevoel weer richting Kwintsheul.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Wanica Star op het programma, de ploeg die onder andere met 4-3 heeft gewonnen van MSV ’71 (de nummer drie op de ranglijst). Dus Quintus, wees gewaarschuwd.