Terugblik zaterdag 1e en 2e klasse. Nootdorp en VELO doen goede zaken. Vitesse Delft alleen aan kop

Zaterdag 1e klasse A:

Nootdorp en VELO deden zaterdag 23 oktober goede zaken. Beide ploegen wonnen en pakten zo de aansluiting met de subtop. Voorschoten’97 (zat), Forum Sport, Die Haghe en Honselersdijk leden een nederlaag.

Nootdorp won uit bij het lager geklasseerde AFC met maar liefst 1-4. Door deze overwinning vestigt Nootdorp zich op de vierde positie op de ranglijst. VELO won op eigen veld met 2-1 van laagvlieger Die Haghe. VELO staat momenteel zevende, maar achterstand op de nummer drie bedraagt slechts één punt. Die Haghe staat enerlaatste.

Net als voor Die Haghe, was het voor Voorschoten’97 (zat), Forum Sport en Honselersdijk ook een minder prettig weekend. Voorschoten’97 (zat) ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen topploeg Argon. De eindstand was na 25 minuten al bereikt. Argon kwam na 22 minuten voetballen op een 0-1 voorsprong. Één minuut later stond het alweer gelijk: 1-1. Thom Wijnalda scoorde voor de thuisploeg. De feestvreugde van de aansluitingstreffer was van korte duur, want twee minuten later was het alweer raak aan de andere kant: 1-2.

Forum Sport ging uit tegen Monnickendam nipt met 1-0 onderuit. Voor de Voorburgers verloopt het seizoen nog niet zoals gewenst. Honselersdijk kon ook in de vijfde competitiewedstrijd geen punten pakken. Op eigen veld verloor de hekkensluiter met 0-2 van WV-HEDW.

Zaterdag 2e klasse C:

Vitesse Delft gaat na vijf speelronden alleen aan kop in de zaterdag 2e klasse C. Vitesse Delft won voor de vijfde maal op rij. Het Zoetermeerse DSO verloor en ziet de Delftenaren drie punten uitlopen. Te Werve pakte de eerste punten van het seizoen.

Vitesse Delft won op eigen veld nipt van SVC’08: 1-0. Na een 0-0 ruststand zette Norvin Mercera de thuisploeg in de 59e minuut op een 1-0 voorsprong. In het resterende half uur van de wedstrijd vielen geen doelpunten meer. Wel ontvingen beide ploegen nog een rode kaart. Twintig minuten voor tijd kwam Vitesse Delft met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Levie Schut. Vlak voor tijd mocht een speler van SVC’08 inrukken met een directe rode kaart.

DSO ging op bezoek bij Westlandia (zat) nipt met 1-0 onderuit. Roy van Beek scoorde voor de Naaldwijkers. DSO is hierdoor de koppositie kwijt aan Vitesse Delft, dat nu alleen aan kop gaat met drie punten voorsprong. Westlandia (zat) kroop door de nipte zege naar de derde plek.

UVS staat daar kort achter, dankzij een 0-2 overwinning tegen Van Nispen. Enrico Geus en Isi Adima maakten de doelpunten voor UVS. RCL nam afscheid van de onderste regionen door met 3-0 te winnen van Kagia. Voor RCL waren Sieb Rutgers, Max van Gent en Roy Weenink trefzeker.

DoCoS steeg op de ranglijst dankzij een ruime overwinning op Soccer Boys: 5-1. Er waren voor de thuisploeg vijf verschillende doelpuntenmakers te noteren: Tygo Groen, Remi Libbenga, Kenneth Maaskant, Tycho Douwes en Marvin Lo-Hing-Ning. Te Werve is eindelijk van de hatelijke nul af. Thuis tegen Berkel werd er met 1-0 gewonnen door de Rijswijkers.

DoCoS Soccer Boys5 – 1
 Van Nispen UVS0 – 2
 RCL Kagia3 – 0
 Vitesse Delft SVC ’081 – 0
 HVV Te Werve CVV Berkel1 – 0
 RKVV Westlandia SV DSO1 – 0