Terugblik zaterdag 4e klasse. BSC’68 herstelt zich in 4D. Graaf Willem II VAC nieuwe koploper 4E. Quintus schudt in 4F Houtwijk van zich af

Zaterdag 4e klasse D:

BSC’68 heeft zich zaterdag 23 oktober hersteld van het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen SVO Buytenpark. FC Zoetermeer zag de Benthuizenaren drie punten uitlopen en SVO Buytenpark trok in een doelpuntenfestijn met SDV aan het langste eind.

BSC’68 speelde zaterdagmiddag uit tegen hekkensluiter Swift Boys: 0-3. BSC’68 speelde overigens zonder Jelle Verhoeff, die naar aanleiding van zijn rode kaart vorige week tegen SVO Buytenpark een schorsing uitzit van maar liefst vijf wedstrijden. Bij rust stond het pas 0-1. In de tweede helft liepen de Benthuizenaren uit naar een 0-3 overwinning. Lijon Korving (2) en Guido de Peinder scoorden voor de groen-witten.

FC Zoetermeer ging op bezoek bij medekoploper CKC met 2-0 onderuit. CKC en BSC’68 gaan samen aan kop in de zaterdag 4e klasse D. Groeneweg is de enige die beide ploegen nog enigszins kan bijbenen en volgt op één punt.

SVO Buytenpark won met 5-6 bij het nog puntloze SDV.

Zaterdag 4e klasse E:

Graaf Willem II VAC is na zaterdag 23 oktober voorlopig de nieuwe koploper in de zaterdag 4e klasse E. Koploper KSD-Marine leed voor het eerst puntverlies.

KSD-Marine ging op bezoek bij SEV met 4-1 onderuit. Al na acht minuten maakte Jasper Koning er 1-0 van voor SEV. Evenveel minuten na rust kwam koploper KSD-Marine op gelijke hoogte: 1-1. Een minuut lang mochten de gasten hopen op meer. In de 54e minuut maakte Jeremy Knegtmans er echter 2-1 van. In de laatste acht minuten van de wedstrijd scoorde de thuis nog tweemaal via Tommy v/d Berg en Michiel v/d Zwan. Graaf Willem II VAC won met maar liefst 0-8 van HDV en ging over KSD-Marine heen op de ranglijst. Graaf Willem II VAC staat nu alleen aan kop met één punt voorsprong op Celeritas (één wedstrijd minder gespeeld), Oliveo, SEV en KSD-Marine.

Oliveo won ook ruim. Op eigen veld werd afgerekend met RAS: 8-0. Tim van Rheenen (3), Laurens Huurman (2), Frank v/d Zwan, Leon Woutersen en Nick Toussaint maakten de doelpunten.

Vredenburch beweegt zich langzaam richting de subtop van deze afdeling. Zaterdagmiddag werd afgerekend met REMO: 2-3. Ook HPSV won, met 1-2 van De Ster. Het duel tussen de laagvliegers DVC en Haagse Hout eindigde zoals begonnen: 0-0.

Zaterdag 4e klasse F:

In de zaterdag 4e klasse F liep Quintus twee punten uit op medekoploper Houtwijk. Quintus won zelf knap van Maasdijk uit, Houtwijk bleef verrassend op een gelijkspel steken tegen subtopper PGS Vogel.

Quintus is ook na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen. Uit bij Maasdijk, vooraf getipt als één van de mogelijke titelkandidaten, werd voor de vijfde maal op rij gewonnen: 3-4. De topper tussen Houtwijk en PGS Vogel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor Houtwijk betekende dit het eerste puntverlies van dit seizoen.

MSV’71 won uit bij GDA knap met 1-2. De ploeg uit Maassluis komt door dit resultaat nog enigszins in de buurt van Quintus en Houtwijk. GSC ESDO ging op bezoek bij BMT verrassend onderuit met 4-2 en mist daardoor de aansluiting met de subtop.

Ook bij ODB (zat) loopt het nog niet lekker. Hekkensluiter Toofan hield ODB (zat) verrassend op een 0-0 gelijkspel. Het duel tussen de laagvliegers Wanica Star en VCS eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Foto’s: Elaine Verbaan-Mulder

BMT GSC ESDO4 – 2
 GDA MSV ’711 – 2
 SV Houtwijk PGS-VOGEL2 – 2
 VV Maasdijk Quintus3 – 4
 ODB SSV Toofan0 – 0
 SCS Wanica Star VCS2 – 2