Dunke Lagerberg stuurt Blauw-Zwart naar winst

De eerst 45 minuten kregen de toeschouwers een zoutloze partij voetbal voorgeschoteld. Het spel speelde zich op het middenveld af met af en toe een plaagstootje voor de doelen. Bij Blauw Zwart keerde Dunke Lagerberg na een liesblessure weer terug op het veld. Ton van der Marel eveneens terug van een blessure werd in de achterste lijn geposteerd. Ook Mats de Koning keerde na enige weken   terug en startte op de wisselbank. Wel moest van der Helm het zonder doelman Azar Ghennem stellen, die in Marokko was gestrand en niet op tijd een vliegtuig kon boeken. Voor hem mocht Landry Njoya zijn keeperskunsten laten zien. Met de terugkomst van de Tom van der Marel kon Bastiaan Hendriksen naar een voor hem vertrouwde plaats in de voorste linie. Tommy de Jong nam zijn plaats in het centrum achterin in. De aanwezigheid op het middenveld van Dunke Lagerberg werd in deze wedstrijd wederom duidelijk dat bij afwezigheid van hem de Blauwen een grote aderlating ondergaan.   Zijn actieradius, werklust en vooral inzicht heeft voor het elftal een zeer positieve uitwerking. In het eerste hoofdstuk hielden de partijen elkaar goed in evenwicht. De mooiste kans voor de openingstreffer kreeg Bram Smit, die een op maat gegeven bal vanaf rechts van Ime Raaphorst, voor open doel over de deklat kopte. Dit had de openingstreffer moeten zijn. Ook kreeg Nieuwkoop een opgelegde kans om de score te openen. In de 43e minuut was het rechterspits Chiel Groenewoud die zijn kans in rook zag opgaan na een schitterende doelmansactie van Landry Njoya.

Illias Assabban in 2e helft onnavolgbaar

Direct na het fluitsignaal van invaller scheidsrechter Ton Stroobach, die een uitstekende wedstrijd leidde gaven de Blauwen gelijk het sein om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 51e minuut was het de in vorm zijnde linkervleugelspits Assabban, die zijn tegenstander dolde en vervolgens vanaf links een scherpe voorzet gaf.  Het was Bastiaan Hendriksen die op snelheid was meegekomen en de bal binnengleed. De Blauwen waren bevrijd van de nul. Nog geen minuut later vergat Blauw Zwart na een identieke situatie als de 1-0, de score verder op te voeren. Het middenveld werd volledig onder aanvoering van Dunke Lagerberg beheerst. Enige doelrijpe kansen gingen de mist in. Assabban alleen op de doelman af, Bam Smit mooie actie echter in buitenspelpositie. Het was de in vorm zijnde Illias Assabban die vanuit een vrije trap, net buiten de 16 meter de 2-0 binnenschoot in de 85e minuut. Direct daarna kregen Illias Assabban en Bastiaan Hendriksen een publiekswissel. Twee snelle buitenspelers, Bram den Hollander en Ryan van Lochem waren de wissels waarmee de Blauwen op de vleugels de snelheid behielden.

Met deze overwinning schuift Blauw Zwart rustig omhoog en houdt aansluiting met de subtop. Aanstaande zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd bij Sporting Leiden.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher