Terugblik zondag 1e klasse B. Den Hoorn raakt koppositie kwijt. DHC en VUC doen goede zaken

Zondag 1e klasse B:

In de zondag 1e klasse B konden er door uiteenlopende redenen slechts vier wedstrijden doorgang vinden. Gelukkig speelden onze regioploegen wel gewoon allemaal.

DOSKO – Oylmpia ging niet door, omdat de thuisploeg met teveel corona besmettingen kampt. Spartaan’20 – Unitas’30 werd geschrapt, omdat de thuisploeg het 100-jarig bestaan vierde. Tot slot werd er bij FC Boshuizen tegen Rood Wit W ook niet gevoetbald. Het Leidse FC Boshuizen is tot nader order stilgelegd door de KNVB vanwege een financieel dispuut.

Gelukkig kwamen Den Hoorn, DHC en VUC wel gewoon in actie. Voor DHC en VUC was het een prima zondag 24 oktober. Den Hoorn raakte de koppositie kwijt. Op eigen veld werd er met 0-3 verloren tegen SC ’t Zand, dat nu lijstaanvoerder is.

Tot overmaat van ramp zakte Den Hoorn zelfs naar de derde plek. DHC won met 1-5 bij ONA en staat nu tweede. Bij rust stond DHC al met 0-2 voor dankzij doelpunten van Quinten v/d Kraaij en Jerone Goodett. Joey Emmerink maakte er na rust 0-3 van. Na de 1-3 van de thuisploeg liep DHC nog uit naar een 1-5 overwinning. Het hoogtepunt van de wedstrijd was het doelpunt van Youri Kooijmans, die bij zijn rentree direct wist te scoren.

VUC won op eigen veld met 3-1 van CVV Zwervers. Bij rust was de stand nog gelijk: 0-0. Binnen tien minuten in de tweede helft schoot Giovanny Linnenbank VUC uit een vrije trap op voorsprong: 1-0. Een klein kwartier later zorgde diezelfde Linnenbank vanaf elf meter voor 2-0. Ruim een kwartier voor tijd kwam VUC zelfs op 3-0 door een doelpunt van Tony van den IJssel. Drie minuten later had VUC zelfs op 4-0 kunnen komen, maar dit keer miste Linnenbank wel vanaf elf meter. In de blessuretijd van de wedstrijd maakten de gasten er nog 3-1 van. VUC klimt door deze overwinning naar de vijfde positie op de ranglijst.

Volgende week zondag 31 oktober staat de derbytopper tussen DHC en Den Hoorn op het programma. VUC speelt dan uit tegen koploper SC ’t Zand.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl