Terugblik zondag 2e klasse D. HVV ook na speelronde vijf nog altijd ongeslagen bovenaan. Update foto’s

Zondag 2e klasse D:

HVV lijkt niet te kloppen. De Hagenaars boekte zondag 24 oktober alweer de vijfde overwinning op rij. Laakkwartier slaagde er niet in om punten bij Wilhelmus mee te nemen. De ploeg van trainer Roel Zandbergen staat nog altijd in de degradatiezone.

Voor HVV is het tot nu toe een prima seizoen. Zondagmiddag werd alweer de vijfde overwinning op rij geboekt. Ditmaal was HVV op eigen veld met 2-0 te sterk voor VFC uit Vlaardingen. Na een 0-0 ruststand was het in de 50e minuut Phil Altimari die Joppe Dekker op zijn wenken bediende. Laatstgenoemde zette de thuisploeg dan ook op een 1-0 voorsprong. Max Hagemann zorgde in de 90e minuut voor 2-0. Leuk detail is dat HVV met 15 uit 5 de beste seizoenstart in 115 jaar meemaakt. Alleen in 1900 en 1906 werden eerder de eerste vijf duels gewonnen. In 1906 zelfs de eerste zes wedstrijden. In beide seizoenen werd HVV destijds landskampioen.

RKDEO heeft zondagmiddag goede zaken gedaan op de ranglijst. Thuis werd er met 6-3 gewonnen van FC IJsselmonde. RKDEO kwam in de beginfase van de wedstrijd eenvoudig op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Fabian Pak, Robin Bousquet en Jack Doorschodt (strafschop). Dit was tevens de ruststand. FC IJsselmonde kwam “ijzersterk” uit de kleedkamer en stond na 19 minuten voetballen in de tweede helft “gewoon” weer naast RKDEO: 3-3. Het laatste kwartier was weer voor de thuisploeg, dat door doelpunten van Hidde Collee, Tommy Simonis en Irian Boeschoten alsnog uitliep naar een ruime overwinning: 6-3. De Nootdorpers klimmen door deze prima zege naar de derde plaats.

Full Speed zag RKDEO voorbij flitsen op de ranglijst. In de derby met Concordia bleef Full Speed steken op een 3-3 gelijkspel. Concordia was de eerste die scoorde: 0-1. Nog voor rust kwam Full Speed door een doelpunt van Bryan van den Bergh op 1-1. In de tweede helft kreeg Full Speed-speler Danny Hoogendoorn een rode kaart en Concordia een strafschop: 1-2. Toch duurde het niet lang voor Leon Bekenes de stand weer gelijk trok: 2-2. Donny van Oijen zette de thuisploeg daarna zelfs op een 3-2 voorsprong vanaf elf meter. Full Speed hield met tien tegen elf helaas geen stand. Concordia kwam alsnog op 3-3.

Wilhelmus deed goede zaken op de ranglijst en duwde Laakkwartier nog dieper in de problemen: 3-2. Laakkwartier kwam tot tweemaal toe op voorsprong door doelpunten van Karam en Hamza Boukhari, maar toch trok Wilhelmus uiteindelijk aan het langste eind. Voor Wilhelmus waren Nick Hendrikse, Cedric Aké en Dennis v/d Poel trefzeker. Laakkwartier maakte het duel af met een man minder na een rode kaart voor Karam Boukhari.

HMSH (zon) ging op bezoek bij Meeuwenplaat met 3-2 onderuit. Emre Polat en Ömer Yilmaz scoorden voor HMSH (zon).

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl