november 30, 2021

PGS/Vogel speelt gelijk bij Houtwijk

Houtwijk was nog foutloos voordat PGS naar sportpark Rijnveld afreisde. Vanaf minuut 1 was het meteen duidelijk dat het een open wedstrijd zou worden. Houtwijk kreeg in de eerste minuten tweemaal de kans om op voorsprong te komen, maar Milan Brakel stond de treffer in de weg. In de 11e minuut kwam Moncif Hakmaoui door aan de linkerkant. Hij kon Max de Bruijn vinden voor de goal en hij kon bekwaam in de korte hoek afronden.

Lang kon PGS niet van de voorsprong genieten want 5 minuten later kwam Houtwijk al langszij. De rest van de eerste helft ging op en neer, met kansen aan beide kanten.

In de rust had PGS het gevoel dat er meer te halen viel. Dit uitte zich het begin van de tweede helft in een aantal kansen voor PGS. Binnen 10 minuten kreeg PGS de kans om op voorsprong te komen. Een voorzet van Orry van der Gronden vond het hoofd van Max de Bruijn, hij legde de bal panklaar voor Moncif Hakmaoui maar de keeper van Houtwijk kon miraculeus keren.

PGS bleef aanzetten en weer was het Moncif Hakmaoui die door goed druk zetten de bal veroverde en 1 op 1 met de keeper kon gaan. Dit keer kon hij wel scoren en dit zorgde voor de 1-2 voorsprong voor PGS. Houtwijk ging hierdoor opportunistischer spelen en PGS kon daardoor moeilijk de rust aan de bal vinden, zonder hele grote kansen weg te geven.

In de 72e minuut legde Rami Abdelrazak de spits van Houtwijk neer op randje 16 meter. Deze overtreding zorgde voor een opstootje, wat leidde tot een rode kaart voor Rami Abdelrazak. Een fikse tegenvaller voor PGS, helemaal omdat de vrije trap door Houtwijk stijf de kruising in werd geschoten, 2-2.

Met nog 20 minuten op de klok en met 10 man vocht PGS als leeuwen. Je merkte amper dat PGS met 10 man speelde, want de winst had er een aantal keer zeker nog ingezeten. Uiteindelijk kwamen beide partijen niet meer tot scoren en was het eerste puntverlies voor Houtwijk een feit. Achteraf heeft PGS het gevoel gehad dat er meer inzat, maar een gelijkspel was misschien het hoogst haalbare na de rode kaart.

Volgende week kom GDA naar sportpark Ockenburg. Dit belooft ook weer een mooie strijd te gaan worden.

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief